Αποζημίωση 20.000€ στον Φλοριάν Φιλιπό για δημοσίευμα του Closer

Αποζημίωση 20.000€ στον Φλοριάν Φιλιπό για δημοσίευμα του Closer

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γαλλικό περιοδικό Closer καταδικάστηκε σήμερα να καταβάλει αποζημίωση 20.000 ευρώ στον αντιπρόεδρο του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (FN), Φλοριάν Φιλιπό, επειδή «έπληξε την προσωπική του ζωή αποκαλύπτοντας την ομοφυλοφιλία του».

Στις 12 Δεκεμβρίου, το περιοδικό είχε δημοσιεύσει επτά φωτογραφίες του Φιλιπό από ταξίδι του στη Βιένη, στο οποίο συνοδευόταν από γνωστό «τηλεοπτικό δημοσιογράφο» του οποίου το πρόσωπο είχε καλυφθεί.

Το Closer είναι επίσης υποχρεωμένο να δημοσιεύσει την απόφαση του δικαστηρίου στο εξώφυλλό του και να καταβάλει τα έξοδα της δίκης (3.500 ευρώ)  στον Φιλιπό.

Στο σκεπτικό της απόφασης υπογραμμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος του FN και ο φίλος του «φωτογραφήθηκαν με τηλεφακό», γεγονός που αποδεικνύει την «επιβλαβή παρακολούθηση των δραστηριοτήτων τους στη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου τους και ενώ πίστευαν ότι ήταν προστατευμένοι από τα αδιάκριτα βλέμματα αφού βρίσκονταν στο εξωτερικό», κάτι που «αποτελεί παρενόχληση».

Στις αρχές του έτους, το ίδιο περιοδικό είχε αποκαλύψει τη σχέση του Ολάντ με την ηθοποιό Ζιλί Γκαγέ, γεγονός που οδήγησε στον χωρισμό του από τη σύντροφό του Βαλερί Τριερβελέρ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή