Σ. Βούλτεψη: Ο Σεραφείμ Φυντανίδης σφράγισε τον δημόσιο βίο της Μεταπολίτευσης

Σ. Βούλτεψη: Ο Σεραφείμ Φυντανίδης σφράγισε τον δημόσιο βίο της Μεταπολίτευσης

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα θερμά συλλυπητήρια και εκ μέρους του πρωθυπουργού εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος στην οικογένεια του Σεραφείμ Φυντανίδη, ο οποίος απεβίωσε ανήμερα των Χριστουγέννων.

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του βετεράνου δημοσιογράφου Σεραφείμ Φυντανίδη, ιστορικού διευθυντή της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", που σφράγισε με την παρουσία του τον δημόσιο βίο της Μεταπολίτευσης» αναφέρει η κ. Βούλτεψη.

Και προσθέτει: «Παρέμεινε στις επάλξεις μέχρι το τέλος του βίου του, διέγραψε μια μακρά και επιτυχημένη πορεία στον χώρο των ΜΜΕ, υπεράσπιζε με πάθος τις απόψεις του, είχε την ικανότητα να αναγνωρίζει λάθη και αδυναμίες, ασκούσε κριτική, αλλά έδινε πάντα χώρο για την αντίθετη άποψη. Ρηξικέλευθος και διορατικός, τα τελευταία χρόνια ανέλυσε την κρίση χωρίς ποτέ να κρύψει τα αίτιά της και χωρίς να ωραιοποιεί καταστάσεις και πρόσωπα. Ο Σεραφείμ Φυντανίδης ανήκει σε μια ιστορική γενιά ψύχραιμων δημοσιογράφων, που άφησε το στίγμα της μέσα από σκληρές συγκρούσεις, αποφεύγοντας ωστόσο τις ακρότητες και αρνούμενη να παρασυρθεί από την παρούσα συγκυρία.

Στην οικογένειά του εκφράζω – και εκ μέρους του πρωθυπουργού – θερμότατα συλλυπητήρια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή