Κόκκινες γραμμές και για το «Ποτάμι»

Κόκκινες γραμμές και για το «Ποτάμι»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για τον Στ. Θεοδωράκη. Διότι σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η αδυναμία εκλογής Προέδρου θα κληθεί σε μόλις τρεις εβδομάδες να πείσει τους πολίτες να τον εμπιστευθούν και μάλιστα σε συνθήκες ακραίας πόλωσης καθώς Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν κάθε λόγο να παρουσιάσουν ως χαμένη την ψήφο στο «Ποτάμι». Αυτό άλλωστε είναι και το πρώτο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει. Να πείσει ότι το κόμμα του δεν είναι μια νέα ΔΗΜΑΡ και ότι ήδη γνωρίζει επακριβώς τι επιδιώκει να επιτύχει μετέχοντας σε μια κυβέρνηση. Αυτόν ακριβώς τον στόχο θα υπηρετεί μια έκτακτη συνέντευξη που ο κ. Θεοδωράκης έχει προγραμματίσει, στην οποία θα ανακοινώσει 20 κυβερνητικές προτεραιότητες, αναδεικνύοντας και τις κόκκινες γραμμές του για να συμπράξει σε οποιοδήποτε σχήμα. Σημειωτέον ότι σε αυτές δεν θα περιλαμβάνονται μόνον γενικές αναφορές π.χ. για την ανάγκη να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Θα εξειδικεύονται και μέτρα (φορολογικά, αναπτυξιακά και πολιτικά) ούτως ώστε η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ να υποχρεωθούν να λάβουν θέση επί συγκεκριμένων προτάσεων. Το δεύτερο στοίχημα του κ. Θεοδωράκη σχετίζεται με τα πρόσωπα, καθώς οι πολλές βουλευτικές μεταγραφές όχι μόνον απειλούν να ακυρώσουν τη δέσμευση ότι το «Ποτάμι» θα αναδείξει νέα πρόσωπα, αλλά ακόμη χειρότερα να γείρουν το κόμμα επ’ αριστερά. Ηδη έχει ανακοινωθεί ότι με το «Ποτάμι» θα κατέβουν τέσσερις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ (Σπ. Λυκούδης, Γρ. Ψαριανός, Κατ. Μάρκου, Ν. Φούντα) και ένας του ΣΥΡΙΖΑ (Π. Τατσόπουλος).

Γι’ αυτό τον λόγο στελέχη της Σεβαστουπόλεως εισηγούνται μετ’ επιτάσεως στον κ. Θεοδωράκη να υποστηρίξει με κάθε τρόπο την εκλογή 4-5 αμιγώς φιλελεύθερων προσώπων, προκειμένου η πρώτη Κ.Ο. του «Ποταμιού» να συμβολίζει όντως το ριζοσπαστικό κέντρο, όπως έχει αυτοπροσδιορισθεί το κόμμα. Ας σημειωθεί, τέλος, ότι αυτός είναι και ο λόγος που τα ίδια στελέχη επιμένουν στην ανάγκη τη μία μάλλον έδρα που θα κερδηθεί με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας να μην την καταλάβει ο κ. Λυκούδης, αλλά ένα φιλελεύθερο πρόσωπο που δεν θα είχε τύχη να εκλεγεί με σταυρό προτίμησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή