Σε συνεχή επικοινωνία με Ρέντσι και υπουργούς, ο Σαμαράς

Σε συνεχή επικοινωνία με Ρέντσι και υπουργούς, ο Σαμαράς

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι είχε ο Αντώνης Σαμαράς για την επιχείρηση διάσωσης του φλεγόμενοιυ πλοίου Norman Atlantic, στην Αδριατική. O κ. Σαμαράς ρώτησε τον κ. Ρέντσι αν η κατάσταση είναι καλύτερη και ο Ιταλός πρωθυπουργός του απάντησε πως έχει βελτιωθεί. «Σε τι σημείο βρισκόμαστε; Θα προλάβουμε πριν νυχτώσει;», ρώτησε στη συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς.

«Ναι. Προσπαθούμε. Είναι καλό ότι δεν υπάρχουν θύματα. Είναι καλή η συνεργασία Ιταλίας – Ελλάδας. Έχουμε εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Να ξέρεις, επειδή το άκουσα κάπου, ότι δεν υπάρχει κλίση στο καράβι», του απάντησε ο Ματέο Ρέντσι.

Επίσης, ο κ. Σαμαράς ρώτησε πώς μπορεί και εκείνος να έχει άμεσα την ενημέρωση του Ιταλού πρωθυπουργού και εκείνος του είπε ότι θα του στέλνει ,από το Κέντρο Επιχειρήσεων την ενημέρωση που έχει.

Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται από τις 08:30 το πρωί στο Μαξίμου και έχει συνεχή επικοινωνία -πλην του Ιταλού πρωθυπουργού- με εμπλεκόμενους υπουργούς, αλλά και με την Ελληνίδα που διεσώθη και βρίσκεται στο Πρίντεζι.

Υπήρξε μάλιστα το πρωί και σχετικό μήνυμα του κ. Ρέντσι στο Twitter το οποίο αναφέρει: «Παρακολουθούμε την υπόθεση του πλοίου μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας σε επαφή με τον πρωθυπουργό Σαμαρά και τη μέγιστη κινητοποίηση του ναυτικού μας».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη χαρακτήρισε την επιχείρηση διάσωσης στην Αδριατική ως «πολύ δύσκολη» και τόνισε ότι «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να σωθούν οι άνθρωποι».

Όπως ανέφερε η κ. Βούλτεψη, «ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε αμέσως από τους αρμόδιους υπουργούς, έσπευσε από νωρίς στο γραφείο του και ενημερώνεται συνεχώς. Αμέσως υπήρξε επικοινωνία με τον Ιταλό πρωθυπουργό κ. Ρέντσι και οι δύο πρωθυπουργοί βρίσκονται σε "ανοιχτή γραμμή", παρακολουθώντας τον συντονισμό μέσων και ανθρώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού των δύο χωρών. Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν ότι θα γίνει το παν, θα διατεθούν όλα τα μέσα για να υπάρξει αίσια έκβαση αυτής της επιχείρησης σωτηρίας».

«Η κινητοποίηση είναι μεγάλη, το ίδιο και η αγωνία», σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Βρισκόμαστε μπροστά στις χειρότερες συνθήκες που μπορούσαμε να συναντήσουμε. Δίνεται μάχη με τα στοιχεία της φύσης και ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά και να μην χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή» τόνισε.

Σύμφωνα με την κ. Βούλτεψη, υπάρχει «διαρκής επικοινωνία της κυβέρνησης με την ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη, από όπου μας ενημερώνουν ότι και τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης βρίσκονται σε επιφυλακή με διαρκή ενημέρωση».

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Ιταλό ομόλογό του, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι η ιταλική πλευρά έχει διαθέσει όλες τις απαραίτητες υποδομές για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων των ελληνικών εναερίων μέσων.

Στο πλοίο που είχε ξεκινήσει από το λιμάνι της Πάτρας με προορισμό την Ανκόνα μέσω Ηγουμενίτσας, επέβαιναν συνολικά 478 άτομα, εκ των οποίων οι 268 Έλληνες, επιβάτες και μέλη πληρώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγο ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να του δηλώσει τη διάθεση της γειτονικής χώρας να συμβάλλει στην επιχείρηση διάσωσης στην Αδριατική με όσα μέσα διαθέτει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή