Λάθος συναγερμός για το Blue Sky

Λάθος συναγερμός για το Blue Sky

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν διαπιστώθηκε εντέλει κάτι ύποπτο στο φορτηγό πλοίο «Blue Sky M», με σημαία Μολδαβίας, από το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες κλήση για αναφορά κινδύνου μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 112. Ολα ξεκίνησαν όταν νωρίς χθες το μεσημέρι σήμανε συναγερμός ως αποτέλεσμα σχετικής ειδοποίησης που έλαβαν οι ελληνικές αρχές από την ιταλική ακτοφυλακή, για την ύπαρξη φορτηγού πλοίου σε κίνδυνο.

Το πλοίο βρισκόταν, όπως και το μοιραίο «Norman Atlantic», κοντά στο νησί των Οθωνών και κατά πληροφορίες μετέφερε εκατοντάδες μετανάστες, πιθανώς Σύρους. Εκείνη την ώρα, στην περιοχή έπνεαν ΒΔ άνεμοι έντασης 8 μποφόρ και εκφραζόταν ανησυχία για νέα τραγωδία. Αμέσως κινητοποιήθηκαν η φρεγάτα «Ναβαρίνο», ένα ελικόπτερο Σικόρσκι S-70 (τα οποία συνόδευαν το «Norman Atlantic») και ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού. Ωστόσο, όταν προσέγγισαν το φορτηγό πλοίο, το οποίο εν τω μεταξύ είχε εισέλθει σε ιταλικά χωρικά ύδατα, δεν διαπίστωσαν κάποιο πρόβλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ακτή Μιαούλη, έγινε αυτοψία από αέρος χωρίς να εντοπιστεί κάποια ύποπτη κίνηση, ενώ και ο πλοίαρχος της φρεγάτας επικοινώνησε με τον καπετάνιο του «Blue Sky M», ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Κατά πληροφορίες, το πλοίο οδεύει προς την Κροατία.

Πάντως, οι άνδρες του Λιμενικού ήταν πάνοπλοι για το ενδεχόμενο να βρεθούν αντιμέτωποι με ενόπλους, καθώς υπήρχαν σχετικές αναφορές σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα, οι Ιταλοί ανέφεραν ότι το πλοίο μετέφερε εκατοντάδες μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 400 έως 700 μετανάστες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή