Πρώτος υποψήφιος για την ΕΠΟ

Πρώτος υποψήφιος για την ΕΠΟ

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προεκλογική περίοδος στην ΕΠΟ άρχισε τυπικά από χθες με τον ορισμό της ημερομηνίας των αρχαιρεσιών για την εκλογή του νέου προέδρου και την υποβολή της πρώτης υποψηφιότητας. Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στην Αθήνα και όπως αναμενόταν υποψηφιότητα για να διαδεχθεί τον παραιτηθέντα Γ. Σαρρή κατέθεσε το μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος της ΚΕΔ, Γ. Γκιρτζίκης.

Το ενδιαφέρον του κατατέθηκε κατά το χθεσινό Δ.Σ., ενώ παράλληλα δόθηκε στα ΜΜΕ δήλωση στην οποία, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει: «Αποφάσισα να καταθέσω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. της ΕΠΟ έχοντας πλήρη τη συναίσθηση του ρόλου και των ευθυνών που προκύπτουν από την επιλογή μου αυτή και τη θητεία μου στα διοικητικά του αθλήματος όλα τα προηγούμενα χρόνια. Εχω την εμπειρία και τη διάθεση να ηγηθώ μιας νέας εποχής για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα υπερασπιστώ μια νέα δημόσια εικόνα του αθλήματος, της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων – Μελών της χωρίς αποκλεισμούς και τιμωρητικές διαθέσεις. Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πορευτεί στην επόμενη μέρα με ηρεμία, χωρίς κραυγές και μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις».

Χθες, ο πρώην παράγοντας της ΕΠΟ, Γ. Λυσσαρίδης, το όνομα του οποίου συζητήθηκε μεταξύ κάποιων Ενώσεων με επιστολή – καταπέλτη, ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος αν δεν γίνουν παράλληλα εκλογές για νέο Δ.Σ. «Είναι προφανές ότι το πρόβλημα της ανυποληψίας του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν λύνεται με την αναγκαστική παραίτηση του κ. Σαρρή, αφού δεν είναι μόνο ο πρόεδρος, αλλά ολόκληρο το σύστημα θεσμικής και εξωθεσμικής διοίκησης της ΕΠΟ που φέρει συνολική ευθύνη και δεν διαθέτει πλέον την ηθική νομιμοποίηση να συνεχίσει να διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με δεδομένη την πλήρη αναντιστοιχία με το κοινό φίλαθλο αίσθημα και επειδή η ΕΠΟ, ως συλλογικό όργανο, έχει προ πολλού απολέσει την έξωθεν καλή μαρτυρία, είναι αναγκαία η προσφυγή σε εκλογές για την ανάδειξη και νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να προκύψει διοικητικό σχήμα ικανό να υπηρετήσει τον στόχο της εξυγίανσης του ποδοσφαίρου στη χώρα μας», τονίζει ο κ. Λυσσαρίδης.

Αποχώρηση της Νίκης

Εξάλλου χθες η Νίκη Βόλου με επιστολές προς την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα ενημέρωσε ότι αποχωρεί από το κύπελλο και το πρωτάθλημα αντίστοιχα. Ηδη δεν έχουν οριστεί δύο αγώνες της στο πρωτάθλημα και εφόσον δεν οριστεί και τρίτος, θα αποβληθεί, θα καταταγεί στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και θα ξεκινήσει στο επόμενο πρωτάθλημα με μείον έξι βαθμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή