Κάλυψη 4G στο 70% του πληθυσμού από την Cosmote

Κάλυψη 4G στο 70% του πληθυσμού από την Cosmote

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευρυζωνικές υπηρεσίες 4ης γενιάς (4G) μέσω κινητού τηλεφώνου στο 70% του πληθυσμού της χώρας προσφέρει πλέον η Cosmote. Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες ότι πέτυχε τον στόχο που είχε θέσει για πληθυσμιακή κάλυψη 70% εντός του 2014. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το δίκτυο 4G της Cosmote καλύπτει ήδη όλες τις πόλεις άνω των 50.000 κατοίκων, πολλές μικρότερες σε όλη τη χώρα, αλλά και όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Η εταιρεία επίσης υπογραμμίζει ότι το δίκτυο αυτό είναι το πιο εκτεταμένο δίκτυο 4ης γενιάς στην Ελλάδα.

«Είμαι υπερήφανος που οι “δρομείς” της Cosmote, οι τεχνικοί μας και οι άνθρωποι του δικτύου, ολοκλήρωσαν αυτόν τον αγώνα με επιτυχία, διασφαλίζοντας ότι το δίκτυο 4G της εταιρείας είναι Νο1 σε πληθυσμιακή κάλυψη και με απόσταση από τον ανταγωνισμό», σχολίασε ο γενικός διευθυντής Τεχνολογίας και Λειτουργιών του ομίλου ΟΤΕ, Στέφανος Θεοχαρόπουλος. «Θα συνεχίσουμε, με τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια δέσμευση, να αναβαθμίζουμε την εμπειρία που απολαμβάνουν οι πελάτες μας».

Η Cosmote αναφέρει ακόμη ότι σε εξέλιξη βρίσκονται οι πιλοτικές δοκιμές κινητού ευρυζωνικού δικτύου 4G+, τεχνολογίας LTE Advanced. Η τεχνολογία αυτή προσφέρει έως 300 Mbps και η Cosmote είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που ξεκίνησε τις συγκεκριμένες δοκιμές. Προς την κατεύθυνση αυτή, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η θυγατρική του ΟΤΕ θα αξιοποιήσει το νέο φάσμα συχνοτήτων στα 800 MHz και 2,6 GHz που απέκτησε πρόσφατα, κατόπιν σχετικού διαγωνισμού. Η εταιρεία εκτιμά ότι θα διαθέσει εμπορικά ταχύτητες έως και 300 Mbps σε επιλεγμένες περιοχές, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος ΟΤΕ στις αρχές του έτους ανακοίνωσε τετραετές επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1,2 δισ. ευρώ για μία τετραετία, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία αφορά στην αναβάθμιση των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα. Ειδικά για τα ευρυζωνικά δίκτυα σταθερής, ο προγραμματισμός προβλέπει ότι ο ΟΤΕ θα είναι σε θέση να παρέχει μέχρι το 2020 ταχύτητες έως 50 Mbps, μέσω του δικτύου VDSL, τουλάχιστον στο 65% του πληθυσμού και 100 Mbps στο 50% του πληθυσμού της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή