Εργαζόμενοι του Τιτάνα δότες μυελού των οστών

Εργαζόμενοι του Τιτάνα δότες μυελού των οστών

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 17 Δεκεμβρίου 2014 δύο εργαζόμενοι του Τιτάνα που έγιναν δότες μυελού των οστών και πρόσφεραν ζωή σε συνανθρώπους τους, τιμήθηκαν σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ).

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα οι δότες μυελού των οστών είναι συνολικά επτά. Και ότι στο σύνολο των άνω των 6.000 εθελοντών του Κέντρου, ο Τιτάν συμβάλλει με 323 εθελοντές, χάρη στην επιτυχή εκστρατεία ευαισθητοποίησης, συστηματικής κινητοποίησης αλλά και τη χρηματική στήριξη που παρέχει στο Κέντρο από το 2010, όταν ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων έδωσε την επίσημη έγκριση λειτουργίας στο Μη Κερδοσκοπικό ΚΕΔΜΟΠ που συστάθηκε υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνεργασία με τη Μονάδα Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων του Αιματολογικού Τμήματος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (ΠΓΝΠ).

Πέρα από την κάλυψη του κόστους για την εξέταση δειγμάτων από τους εθελοντές, ο Τιτάν λειτουργεί και ως πρεσβευτής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όχι μόνο για τους εργαζομένους του και τις οικογένειές τους, αλλά και για τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται, όπως και για τους φοιτητές των τεχνολογικών σπουδών των Πολυτεχνικών Σχολών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Πατρών, με τις οποίες και συνεργάζεται στενά.

Γι’ αυτή τη συνεχή υποστήριξη του έργου του, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΔΜΟΠ απένειμε στον Τιτάνα τιμητική πλακέτα.

Στα 111 χρόνια βιομηχανικής εμπειρίας του, ο Τιτάν επιδιώκει να συνδυάσει τη λειτουργική αρτιότητα με τον σεβασμό στον άνθρωπο, στην κοινωνία και στο περιβάλλον. Τη βελτίωση του δείκτη συχνότητας ατυχημάτων στην εργασία, την επέτυχε όχι μόνο για τους εργαζομένους, αλλά και για τους εργολάβους που συνεργάζονται με τον όμιλο.

Ενίσχυσε επίσης τις πρωτοβουλίες διαλόγου και σύμπραξης με τους συμμετόχους, στους άξονες της υγιεινής, της ασφάλειας, της εκπαίδευσης και της απασχόλησης των νέων. Αλλά και για την περαιτέρω βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεών του, το 2013 επενδύθηκαν 24 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή