Κινητά, βίντεο πρόδωσαν τον δολοφόνο

Κινητά, βίντεο πρόδωσαν τον δολοφόνο

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας 26χρονος Ρουμάνος με μικρό όνομα Stefan συνελήφθη για τη δολοφονία του 83χρονου συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη. Αναζητείται ως συνεργός ένας ομοεθνής του ονόματι Cosmin Gaitan, 29 ετών.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι οι δύο άνδρες περίμεναν τον Κουμανταρέα στην είσοδο της πολυκατοικίας του προκειμένου να τον ληστέψουν και τελικά, όταν εκείνος αρνήθηκε να τους αποκαλύψει το σημείο όπου υπήρχαν κρυμμένα χρήματα, τον ξυλοκόπησαν και στη συνέχεια τον στραγγάλισαν. Ο συγγραφέας εντοπίστηκε νεκρός στο κρεβάτι του υπνοδωματίου του από φίλους και συγγενείς του 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της 6ης Δεκεμβρίου.

Τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.

Στο διάστημα που ακολούθησε, αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας συγκέντρωσαν μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες ο 83χρονος συγγραφέας διατηρούσε επί σειράν ετών επαφή με τον 26χρονο Ρουμάνο, τον οποίο μάλιστα φέρεται να είχε γνωρίσει προ δεκαετίας σε μπαρ στο κέντρο της Αθήνας.

Ταυτόχρονα, από σάρωση σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας εντοπίστηκε τηλέφωνο που εξέπεμπε κοντά στο σπίτι του συγγραφέα το βράδυ της δολοφονίας του.

Αρχικά, διαπιστώθηκε ότι η σύνδεση ανήκε σε ανύπαρκτο πρόσωπο -υπήκοο Πακιστάν- ωστόσο, από την περαιτέρω έρευνα στο αρχείο της ΕΛ.ΑΣ., προέκυψε ότι ο κάτοχος της σύνδεσης είχε συλληφθεί το 2013 στο αεροδρόμιο των Χανίων για κατοχή πλαστού διαβατηρίου. Τα πραγματικά στοιχεία του συλληφθέντα ταυτίστηκαν με αυτά του Ρουμάνου φίλου του Κουμανταρέα, Stefan.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκε video από κάμερα ασφαλείας, στο οποίο ο 26χρονος και ο συνεργός του εμφανίζονται να μπαίνουν στην πολυκατοικία του συγγραφέα στις 5.35 μ.μ. της 5ης Δεκεμβρίου και να βγαίνουν από αυτή στις 11.06 μ.μ. της ίδιας ημέρας, μετά δηλαδή τη δολοφονία του ηλικιωμένου συγγραφέα, ο οποίος, σημειωτέον, είχε επιστρέψει στο διαμέρισμά του στις 10.45 μ.μ. της ίδιας ημέρας.

Δακτυλικά αποτυπώματα του 26χρονου και του συνεργού του βρέθηκαν τόσο στην είσοδο της πολυκατοικίας (απ’ όπου ξεκίνησε ο διαπληκτισμός) όσο και στο εσωτερικό του διαμερίσματος του Μένη Κουμανταρέα.

Ο 26χρονος Stefan βρέθηκε και συνελήφθη το βράδυ της 5ης Ιανουαρίου στην οδό Προμηθέως στα Πατήσια. Απέδωσε τη δολοφονία σε ατύχημα και ισχυρίστηκε ότι το βράδυ του φόνου είχε επισκεφθεί τον 83χρονο όχι για να τον ληστέψει, αλλά για να του ζητήσει δανεικά.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής Παναγιώτης Στάθης δήλωσε ότι ο 26χρονος Ρουμάνος γνώριζε ότι ο συγγραφέας είχε εισπράξει σημαντικό χρηματικό ποσό (περίπου 150.000 ευρώ) από την πώληση ακινήτου στα βόρεια προάστια και τον πίεζε προκειμένου να του αποσπάσει χρήματα.

Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι και προ διμήνου δύο κουκουλοφόροι είχαν αποπειραθεί να ληστέψουν τον 83χρονο συγγραφέα. Τότε, ο ίδιος ο συγγραφέας είχε κατονομάσει, μιλώντας σε φίλους του, τον 26χρονο Ρουμάνο ως τον έναν από τους δύο κουκουλοφόρους που του είχαν στήσει καρτέρι και πάλι στο εσωτερικό της πολυκατοικίας του.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, ο κ. Στάθης επιβεβαίωσε ότι οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. έλαβαν υπόψη τους το τελευταίο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Μένη Κουμανταρέα, στο οποίο ο συγγραφέας κάνει αναφορά στη γνωριμία του με νεαρό Ρουμάνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή