Αιχμές από το Κίνημα για τα γεγονότα του 2011

Αιχμές από το Κίνημα για τα γεγονότα του 2011

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ψηφοδέλτια αποτελούν το βασικό μέλημα του κ. Γ. Παπανδρέου και των επιτελών του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών τα τελευταία 24ωρα. Σήμερα το μεσημέρι, τα ονόματα που θα απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια του Κινήματος θα γνωστοποιηθούν, ενώ αύριο θα γίνει γνωστό και το Επικρατείας. Χθες, δήλωση στήριξης στο Κίνημα, έκανε ο κ. Χ. Καστανίδης, ο οποίος συναντήθηκε με τον κ. Παπανδρέου, ενώ είχε επαφές με τον πρώην πρωθυπουργό και κατά την περίοδο πριν από την παρουσίαση του νέου κόμματος. Ο κ. Καστανίδης ξεκινάει υπενθυμίζοντας ότι διεγράφη από τον κ. Παπανδρέου προ τριετίας λόγω των διαφωνιών του με τις πολιτικές λιτότητας των κυβερνήσεων εκείνης της περιόδου. Και σημειώνει πως συμμετέχει στο Κίνημα «με την προσδοκία ότι σύντομα θα ενωθούν όλες οι αυθεντικές δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού».

Στο επιτελείο του κ. Παπανδρέου τονίζουν ότι τα ψηφοδέλτια του Κινήματος θα είναι δείγμα ουσιαστικής ανανέωσης του χώρου που φιλοδοξεί να εκφράσει, ενώ προσθέτουν πως πρόσωπα που συνδέονται με την ιστορική μνήμη της παράταξης θα βοηθούν από τα μετόπισθεν. Χθες, ο κ. Φίλ. Σαχινίδης εκτίμησε (Real) ότι το Κίνημα «απελευθερώνει πολιτικές δυνάμεις να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα. Και άφησε έμμεσες πλην σαφείς αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο αποχώρησε ο κ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία το 2011. «Το πώς έφυγε ο Γ. Παπανδρέου από πρωθυπουργός, το ξέρουμε καλά», είπε. Ο κ. Σαχινίδης, αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ και στην πορεία που είχε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, τόνισε ότι «εδώ και πολύ καιρό η παράταξη είχε αρχίσει να χάνει την ταυτότητά της και καταγράφαμε την αποστασιοποίηση των ανθρώπων που τη στήριξαν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος κατηγόρησε και τις κυβερνήσεις του κ. Κ. Καραμανλή για δημοσιονομική διαχείριση που, τελικώς, επιβάρυνε τη χώρα και υποθήκευσε τους χειρισμούς της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου το 2009. Στο πλαίσιο της «θεσμικής εκτροπής» προκειμένου να αποχωρήσει το 2011 από την πρωθυπουργία ο κ. Παπανδρέου κινήθηκε χθες (Alpha 9,89) και ο κ. Μιχ. Καρχιμάκης.

Στο Κίνημα εκτιμούν ότι μεγάλο μέρος της βάσης του ΠΑΣΟΚ θα μετακινηθεί προς τη δική τους πλευρά. Στελέχη του Κινήματος αναφέρουν ως παράδειγμα τις μαζικές αποχωρήσεις μελών του ΠΑΣΟΚ, με τελευταίο παράδειγμα την παραίτηση 71 προσώπων από τη νομαρχιακή της Χαρ. Τρικούπη στη Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται ότι από τη Χαρ. Τρικούπη θεωρούν ότι αυτές οι αποχωρήσεις δεν εκπροσωπούν παρά μικρό ποσοστό από τη βάση του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Θεσσαλονίκης (71 από τα 5.482 μέλη).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή