Ισχυρά ονόματα, αλλά και ανανέωση στα ψηφοδέλτια Ν.Δ.

Ισχυρά ονόματα, αλλά και ανανέωση στα ψηφοδέλτια Ν.Δ.

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αμφίπλευρη διεύρυνση της Ν.Δ., τη βαθιά ανανέωση, καθώς το 55% είναι νέοι υποψήφιοι, αλλά και την εμπλοκή στον εκλογικό αγώνα στελεχών από την αυτοδιοίκηση και τις επιμελητηριακές – επαγγελματικές οργανώσεις, που θα δώσουν δηλαδή τη μάχη πόρτα πόρτα, σηματοδοτούν τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. που δημοσιοποιήθηκαν χθες.

Ο πρωθυπουργός θα είναι υποψήφιος εκτός από τη Μεσσηνία και στη Β΄ Θεσσαλονίκης, σε μία κίνηση, σύμφωνα με συνεργάτες του, συμβολική του ενδιαφέροντος για τα εθνικά θέματα, αλλά και ενίσχυσης της επιρροής του κόμματος στην περιοχή. Παραδόξως, Αντώνης Σαμαράς υπάρχει και στην Α΄ Θεσσαλονίκης αλλά δεν πρόκειται για σύγκρουση του προέδρου της Ν.Δ. με τον προκάτοχό του κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος εκλέγεται χωρίς σταυρό. Ο Σαμαράς της Α΄ Θεσσαλονίκης είναι απλώς συνονόματος του πρωθυπουργού. Πάντως, Κώστας Καραμανλής θα υπάρχει και στις Σέρρες, καθώς ο γιος του Αχιλλέα Καραμανλή, μετά τη συμβολική συμμετοχή του Ιουνίου 2012 στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου, διεκδικεί να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση.

Πέραν των ισχυρών ονομάτων που θα δώσουν τη μάχη της εκλογής, οι λίστες της Ν.Δ. περιλαμβάνουν πολλά νέα ονόματα, κάθε ένα εκ των οποίων «προσθέτει» στο ψηφοδέλτιο ή τουλάχιστον αυτή είναι η επιδίωξη της Συγγρού.

Στην Α΄ Αθήνας, όπου αποχώρησε ο κ. Πρ. Παυλόπουλος αλλά και ο, ευρισκόμενος στις Βρυξέλλες, Δημ. Αβραμόπουλος, πέραν της επιστροφής της Ντόρας Μπακογιάννη, υποψήφιοι μεταξύ άλλων θα είναι ο Δημ. Κωνσταντάρας (πρ. βουλευτής ΛΑΟΣ), η δικηγόρος Ουρανία Παπαβασιλείου, ο Φοίβος Αξιώτης.

Στη Β΄ Αθηνών, θα είναι υποψήφιοι εκτός του κ. Γ. Κουμουτσάκου, οι προερχόμενοι από τον χώρο της Δράσης και της Δημιουργίας Ξανά, Αγ. Βερούτης και Ν. Ψαρόπουλος, ο αρθρογράφος Γ. Καισάριος, ο Κ. Μαρκουίζος (Ιαβέρης), ενώ χθες ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος ο κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος. Τις δυνάμεις τους στην περιφέρεια δοκιμάζουν για πρώτη φορά και οι Ν. Δένδιας (από την Κέρκυρα) και Γ. Μιχελάκης (Επικρατείας), ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Δημοσθένης Δαββέτας, οι κ. Ντόρα Πάλλη, Ζωή Ράπτη κ.ά. Στην Αττική, υποψήφιος είναι ο νεαρός δικηγόρος και υποψήφιος ευρωβουλευτής Γ. Κώτσηρας, στην Α΄ Πειραιώς τους προβολείς συγκεντρώνει η Νόνη Δούνια, που δοκιμάζει μετά τα αυτοδιοικητικά και τις δυνάμεις στην κεντρική πολιτική σκηνή. Στο ψηφοδέλτιο της Α΄ Θεσσαλονίκης δεν περιλαμβάνεται το όνομα του κόουτς Γιάννη Ιωαννίδη, ενώ στη Β΄ Θεσσαλονίκης θα είναι, μεταξύ άλλων, υποψήφιοι ο πρ. γραμματέας Συντονισμού Δημ. Βαρτζόπουλος και η πρ. υποψήφια του ΠΑΣΟΚ Βενετία Μυρώνη.

Ωστόσο, η προσπάθεια διεύρυνσης της Ν.Δ. σηματοδοτείται, κυρίως, με την υποψηφιότητα της Αντζελας Γκερέκου στην Κέρκυρα και, μάλιστα, στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου, αφού υπερτερεί του, μέχρι τη μεταγραφή, επικρατέστερου για την εκλογή Στέφανου Γκίκα.

Πλην της Μίκας Ιατρίδη στα Δωδεκάνησα, του Κ. Γιοβανόπουλου στην Ημαθία και του Γ. Νταβρή στην Αρτα, στις γαλάζιες λίστες –με στόχευση προς το κεντροδεξιό ακροατήριο– περιλαμβάνονται και πολλά τοπικά στελέχη των ΑΝΕΛ.

Τέλος, ιδιαίτερης μνείας χρίζουν, μεταξύ άλλων, και οι υποψηφιότητες του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αναστασίου Δημοσχάκη στον Εβρο, του καθηγητή Χριστ. Στεφανάδη στη Σάμο, του υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου στη Λέσβο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή