5 τροφές που βελτιώνουν την υγεία του εντέρου

5 τροφές που βελτιώνουν την υγεία του εντέρου

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν θέλετε να ενισχύσετε το πεπτικό σας σύστημα και να βελτιώσετε την υγεία του εντέρου σας καλό είναι να φροντίσετε να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες και να πίνετε νερό. Έτσι θα βοηθήσετε τη διαδικασία της πέψης αλλά και θα καταφέρετε να βελτιώσετε την υγεία του οργανισμού σας.

5 τροφές που βελτιώνουν το πεπτικό σύστημα

1.Δαμάσκηνα: Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών (μισή κούπα περιέχου 6,2 γρ. φυτικές ίνες) ενώ περιέχουν σορβιτόλη που έχει καθαρτική επίδραση.

2. Φασόλια: Οι περισσότερες ποικιλίες φασολιών περιέχουν περισσότερα από 10 γραμμάρια φυτικές ίνες ανά κούπα. Εντάξτε τα στη διατροφή σας φτιάχνοντας νόστιμες σαλάτες με φασόλια ή σούπες.

3.Φρούτα: Τα φρούτα περιέχουν θρεπτικά συστατικά αλλά και φυτικές ίνες που βελτιώνουν την καλή λειτουργία του εντέρου. Ένα μήλο, για παράδειγμα, περιέχει 4,4 γρ. φυτικές ίνες ενώ το αχλάδι 5 γραμμάρια.

4.Λαχανικά: Τα λαχανικά βοηθούν την πεπτική λειτουργία. Οι αγκινάρες περιέχουν 10, 3 γραμμάρια φυτικές ίνες ενώ το μπρόκολο  2,3 γρ. και τα λαχανάκια Βρυξελλών 6,4!

5.Καρύδια και αμύγδαλα: Οι ξηροί καρποί δεν είναι τροφές πλούσιες μόνο σε πρωτεΐνες αλλά και σε φυτικές ίνες. Μια ποσότητα ίση με 1/4 κούπας αμύγδαλα ή καρύδια περιέχει 3 γραμμάρια φυτικές ίνες. Προσέξτε, βέβαια, να μην τρώτε μεγάλες ποσότητες καθώς περιέχουν και πολλές θερμίδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή