Εκπλήξεις στο παρά ένα από Κουμουνδούρου

Εκπλήξεις στο παρά ένα από Κουμουνδούρου

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφού για δύο ημέρες περιπλανήθηκε στο λίμπο της πολιτικής απραξίας, τελικά η κ. Ραχήλ Μακρή βρήκε μια φιλόξενη θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Η γνωστοποίηση, χθες, της ένταξής της στο ψηφοδέλτιο Κοζάνης αποτέλεσε τη μεγαλύτερη έκπληξη της τελευταίας στιγμής, καθώς η ίδια η κ. Μακρή είχε σπεύσει να δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες ότι έχει επέλθει διαζύγιο στην προοπτική συνεργασίας της με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Χρειάστηκε η παρέμβαση προσωπικά του κ. Αλέξη Τσίπρα για να καμφθούν οι αντιδράσεις της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ και η διαβεβαίωση ότι στην Κοζάνη το κόμμα θα εκλέξει τρεις βουλευτές, άρα χωράει και η κ. Μακρή.

Εκπληξη της τελευταίας στιγμής ήταν και η συμφωνία με τον κ. Ηλία Λιβάνη, γιου του επί δεκαετίες στενού συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου, Αντώνη Λιβάνη, να είναι υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας, όπου καταγράφεται συνωστισμός υποψηφίων. Εκεί κατεβαίνει και ο κ. Γιάννης Βαρουφάκης, ενώ, τελικά, στο ψηφοδέλτιο Ημαθίας τοποθετήθηκε ο κ. Κώστας Λαπαβίτσας. Ανατροπή σημειώθηκε στη συμμετοχή του κ. Χάρρυ Κλυνν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της Κουμουνδούρου, ο ίδιος επέμεινε να είναι υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης «όπου είχαμε συνωστισμό και του προτείναμε τη Β΄ Θεσσαλονίκης, αλλά αρνήθηκε». Δεν θα είναι τελικά υποψήφιος, παρά την επιθυμία που είχε διατυπώσει, ο ευρωβουλευτής Μανώλης Γλέζος.

Το μπες – βγες υποψηφίων στα ψηφοδέλτια συνεχίστηκε μέχρι την τελευταία στιγμή, ενώ η τελική σύνθεση μάλλον δεν ικανοποιεί το άνοιγμα του κόμματος σε εξωκομματικά στελέχη που είχε προαναγγείλει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι τριήμερες εργώδεις διαβουλεύσεις, άλλωστε, το πηγαινέλα καταλόγων με ονόματα μεταξύ Κουμουνδούρου και νομαρχιακών επιτροπών, οι πολύωρες διαβουλεύσεις της Κ.Ε. μαρτυρούν ένα δύσκολο τοκετό, τα πραγματικά αποτελέσματα του οποίου θα φανούν μετά το κλείσιμο της κάλπης το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου. Παρά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για άνοιγμα σε βουλευτές προερχομένους από το ΠΑΣΟΚ και άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, οι ενστάσεις της Αριστερής Πλατφόρμας, που είχε επιλέξει να απέχει από τη σχετική ψηφοφορία και οι έντονες αντιδράσεις τοπικών οργανώσεων αποτυπώνονται στην τελική διαμόρφωση της λίστας.

Η κ. Τζάκρη

Από τους πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η κ. Θ. Τζάκρη πέρασε με πολλές δυσκολίες από τις τοπικές αντιδράσεις και θα είναι υποψήφια στην Πέλλα, ενώ υποψήφιος στο Κιλκίς θα είναι ο κ. Θ. Παραστατίδης. Ο κ. Μ. Μπόλαρης έμεινε τελικά εκτός, με πηγές της Κουμουνδούρου να κάνουν λόγο για παράλληλο δίαυλο που είχε ανοίξει με το νέο κόμμα του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Ο κ. Οδυσσέας Βουδούρης, που βρέθηκε για δεύτερη φορά αντιμέτωπος με την εχθρική στάση τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του, κατεβαίνει στη Β΄ Αθήνας. Με υποεκπροσώπηση στα ψηφοδέλτια εξελίσσεται η συμπόρευση με την «Κοινωνική Συμφωνία» της κ. Λούκας Κατσέλη, καθώς από τα οκτώ ονόματα που πρότεινε πέρασαν τα δύο. Με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι υποψήφια στην Α΄ Θεσσαλονίκης η Κυριακή Τεκτονίδου, που είχε διαγραφεί το 2012 από το ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθούν οι υποψηφιότητες (Αρχείο excel)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή