Ποτάμι: Υποψήφιοι χωρίς κομματική «προϋπηρεσία»

Ποτάμι: Υποψήφιοι χωρίς κομματική «προϋπηρεσία»

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ολοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι που σας παρουσιάζουμε και δεν είχαν ποτέ τους σχέση με τα κόμματα δεν κατεβαίνουν στις εκλογές με αυτοσκοπό να εκλεγούν. Ξέρουν άλλωστε και οι ίδιοι πόσες έδρες διεκδικεί το «Ποτάμι». Αλλά γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η εθελοντική συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια του «Ποταμιού» γεννά αισιοδοξία ότι είναι θέμα χρόμου να αλλάξει κάτι στην πολιτική ζωή του τόπου».

Με αυτό το σχόλιο χθες ο Στ. Θεοδωράκης δεν έκρυβε τη χαρά του για τους συνδυασμούς των υποψηφίων που δημοσιοποίησε. «Είναι άνθρωποι που μπορεί να μην είναι τηλεοπτικά γνωστοί, όπως εγώ, αλλά έχουν καταξιωθεί, επίσης όπως εγώ, στον τομέα τους από τη σκληρή δουλειά τους. Και κυρίως επιθυμούν να προσφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους σε ένα κόμμα που θέλει να είναι διαφορετικό και να βοηθήσει τη χώρα να βγει από το τέλμα».

Περιχαρείς δήλωναν και οι συνεργάτες του επικεφαλής του «Ποταμιού». Υποστήριζαν επιπλέον ότι ο μέσος όρος ηλικίας των υποψηφίων είναι κάτω των 40 ετών και προκαλούσαν τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. «να δημοσιοποιήσουν, όπως το «Ποτάμι», τα πλήρη βιογραφικά των υποψηφίων τους για να διαπιστώσουν οι πολίτες πόσοι έχουν ένσημα από την επαγγελματική τους ζωή και πόσοι απλώς έχουν ως μόνο εφόδιό τους τη θητεία τους στους κομματικούς σωλήνες».

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Ας δούμε ενδεικτικά κάποιους από τους υποψηφίους που ανακοίνωσε χθες το «Ποτάμι» στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στην Α΄ Αθήνας κατεβαίνουν μεταξύ άλλων ο καθηγητής Πολ. Φιλοσοφίας Περ. Βαλλιάνος, ο σύμβουλος επικοινωνίας Ν. Γιατρομανωλάκης, ο καθηγητής της Οξφόρδης Π. Ελευθεριάδης, η πρώην ευρωβουλευτής Αννυ Ποδηματά και ο βουλευτής Σπ. Λυκούδης. Στη Β΄ Αθηνών ο οικονομολόγος και ιδιοκτήτης του γνωστού ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου booksingreek.gr Ηλίας Αθανασόπουλος, ο δημοσιογράφος Γ. Αμυράς, η δικηγόρος Ζωή Αποστολοπούλου, οι πρώην γ.γ. Αθηνά Δρέττα και Χάρης Θεοχάρης, οι προπονητές Μέμος Ιωάννου και Στ. Προσαλίκας, ο εκπαιδευτικός Σπ. Κασιμάτης, οι οικονομολόγοι Ανδρ. Κούτρας, Λυκ. Λιαρόπουλος και Αντιγόνη Λυμπεράκη και οι βουλευτές Π. Τατσόπουλος και Γρ. Ψαριανός. Στο υπόλοιπο Αττικής ο επιχειρηματίας Αρ. Αϊβαλιώτης, ο ολυμπιονίκης Γ. Μαυρωτάς και ο δημοσιογράφος Δ. Τσιόδρας.

Τέλος, στην Α΄ Θεσσαλονίκης θα εκτεθούν ο επιχειρηματίας Στ. Παναγούλιας, η καθηγήτρια της Πολ. Σχολής Νιόβη Παυλίδου, ο γνωστός επιχειρηματίας (και αντιδήμαρχος στον συνδυασμό Μπουτάρη) Σπύρος Πέγκας και η δημοσιογράφος Χρ. Ταχιάου, ενώ στη Β΄ Θεσσαλονίκης ο οικονομολόγος Ν. Νυφούδης και η βουλευτής Κατ. Μάρκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή