Ενδείξεις για επίθεση από καρχαρίες στα θύματα του Norman Atlantic

Ενδείξεις για επίθεση από καρχαρίες στα θύματα του Norman Atlantic

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση από καρχαρίες δέχτηκαν σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ορισμένοι από τους επιβαίνοντες του πλοίου Norman Atlantic που πήδηξαν στη θάλασσα για να σωθούν, όταν ξέσπασε φωτιά στο γκαράζ του στις 28 Δεκεμβρίου, ενώ έπλεε στην Αδριατική.

Οπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τις εννέα νεκροψίες που βρίσκονται από τη Δευτέρα σε εξέλιξη στο Μπάρι, τουλάχιστον ένα άτομο έφερε στο σώμα του σημάδια από δάγκωμα καρχαρία. Ωστόσο, δεν έχει εξακριβωθεί αν τα άτομα αυτά έχασαν τη ζωή τους από επιθέσεις καρχαριών και άλλων ψαριών, ή αν αυτό έγινε αφού ο θάνατος είχε ήδη επέλθει. Αυτός είναι και ο λόγος που οι ιταλικές αρχές έχουν ζητήσει τη συνδρομή και θαλάσσιου βιολόγου στις έρευνες.

Σε ό,τι αφορά την ανάλυση του περιεχομένου των δυο «μαύρων κουτιών» του πλοίου που έχουν κατασχεθεί, η όλη διαδικασία θα μπορέσει να ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου.

Οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές ελπίζουν να μπορέσουν να συλλέξουν με τον τρόπο αυτό πολύτιμα στοιχεία σχετικά με την επικοινωνία του καπετάνιου με την ακτοφυλακή και τους χειρισμούς κατά τις φάσεις εκκένωσης του Norman.

Από τη φωτιά έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον έντεκα άτομα και σώθηκαν 477.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή