Με την εφημερίδα Τζουμχουριέτ θα κυκλοφορήσει στην Τουρκία η Σαρλί Εμπντό

Με την εφημερίδα Τζουμχουριέτ θα κυκλοφορήσει στην Τουρκία η Σαρλί Εμπντό

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μεταφρασμένο στα τουρκικά τεύχος της Σαρλί Εμπντό θα κυκλοφορήσει αύριο μαζί με την αντιπολιτευόμενη τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ, ανακοίνωσε απόψε ο αρχισυντάκτης της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας, Ζεράρ Μπιάρντ. "Η Σαρλί Εμπντό σύναψε συνεργασία με την Τζουμχουριέτ, μια λαϊκή εφημερίδα που θα εκδόσει και θα μεταφράσει στα τουρκικά το αυριανό τεύχος μας και θα το πουλήσει μαζί με την εφημερίδα", διευκρίνισε.

Ωστόσο, ένας δημοσιογράφος της τουρκικής εφημερίδας, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, είπε ότι η διεύθυνση συζητά ακόμη τις προϋποθέσεις για την έκδοση "ολόκληρου ή ενός μέρους του νέου τεύχους της Σαρλί Εμπντό" στην τουρκική γλώσσα.

"Αν υπήρχε ένα μέσο ενημέρωσης με το οποίο θα ήθελα να συνεργαστών, θα ήταν αυτό (σ.σ. η Τζουμχουριέτ), επειδή η Τουρκία ζει δύσκολες στιγμές και ο κοσμικός χαρακτήρας του κράτους απειλείται" πρόσθεσε ο Μπιάρντ τονίζοντας ότι για τον ίδιο θεωρεί το τουρκικό τεύχος της Σαρλί "το σημαντικότερο".

 Τα τελευταία χρόνια, η δημοσίευσεη σκίτσων του Μωάμεθ από τη Σαρλί Εμπντό επικρίθηκε σφοδρά στην Τουρκία. Υπουργοί της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης κατήγγειλαν πολλές φορές τις "προκλήσεις" της και το 2013 ένας από αυτούς την αποκάλεσε "φυλλάδα".

Σήμερα, οι περισσότεροι από τους ιστότοπους των τουρκικών εφημερίδων περιέγραψαν το αυριανό εξώφυλλο της Σαρλί Εμπντό (σ.σ. ένα σκίτσο του Μωάμεθ που δηλώνει ότι "είναι κι αυτός Σαρλί"), όμως σε κανέναν δεν αναρτήθηκε η φωτογραφία του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή