Εξαπάτησαν καρκινοπαθή πουλώντας του ασπιρίνες

Εξαπάτησαν καρκινοπαθή πουλώντας του ασπιρίνες

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θαυματουργό «φάρμακο» που παρασκευάζεται δήθεν σε εργαστήριο γενετικής στη Ρωσία και θεραπεύει τον καρκίνο χορήγησαν σε καρκινοπαθή καθηγητή – αθλητή ποδηλασίας τα μέλη κυκλώματος που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής.

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα (τρεις άνδρες και μία γυναίκα), όχι όμως και ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της σπείρας, που κατά πληροφορίες διαμένει στην Καλαμπάκα και είναι υπόδικος για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας. Κατηγορούνται για κακουργηματική απάτη και την Τετάρτη πρόκειται να απολογηθούν στην 5η ειδική ανακρίτρια. Κατάφεραν να εξαπατήσουν το θύμα τους και να του αποσπάσουν 95.000 ευρώ, ενώ στο σπίτι του φερόμενου ως «εγκεφάλου» βρέθηκαν 34 συνταγογραφήσεις του επίμαχου «φαρμάκου» προς ισάριθμα άτομα, δίχως να προσδιορίζεται εάν τα πρόσωπα αυτά εξαπατήθηκαν ή όχι.

Το θύμα της απάτης είναι καθηγητής μέσης εκπαίδευσης και ταυτόχρονα συμμετέχει σε αγώνες ποδηλάτου, όπου φέρεται να γνωρίστηκε με ένα από τα μέλη της σπείρας, έμπορο ποδηλάτων με έδρα περιφερειακή κωμόπολη στην Αττική. Ο τελευταίος φέρεται να πρότεινε στον παθόντα να μεσολαβήσει προκειμένου με τη βοήθεια του πεθερού του (εργάζεται ως ασφαλιστής στη Λάρισα) να προμηθευτούν από εργαστήριο γενετικής στη Ρωσία θαυματουργό φάρμακο που θεραπεύει τον καρκίνο. Προκειμένου μάλιστα να φανεί περισσότερο πιστευτός, ο έμπορος ποδηλάτων πήρε δείγμα σάλιου και τρίχες από το θύμα, τα οποία προφασίστηκε ότι έστειλε στη Ρωσία προκειμένου το εργαστήριο γενετικής να απαντήσει εάν ο ασθενής μπορούσε ή όχι να υποβληθεί στη συγκεκριμένη θεραπεία.

Οπως προέκυψε από την έρευνα του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας, ο παθών κατέβαλε αρχικά 6.000 ευρώ προκειμένου να του χορηγηθεί η πρώτη από τις συνολικά τρεις δόσεις του «φαρμάκου». Η εξόφληση της θεραπείας (το κόστος της ανερχόταν στις 95.000 ευρώ) ήταν προγραμματισμένο να γίνει την περασμένη Κυριακή στη Χαλκίδα, όπου θα χορηγούνταν στον ασθενή η δεύτερη δόση του θαυματουργού φαρμάκου. Στο καθορισμένο σημείο συνάντησης βρέθηκε και συνελήφθη ο έμπορος ποδηλάτων, ο οποίος υποχρεώθηκε να υποδείξει τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας που επίσης συνελήφθησαν.

Δεν εντοπίστηκε ο φερόμενος ως εγκέφαλος της σπείρας, που κατά πληροφορίες είναι υπόδικος για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας και δίνει το «παρών» κάθε 1η και 16 του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμπάκας.

Aξίζει να σημειωθεί ότι μετά την προσαγωγή τους στην Ασφάλεια ορισμένοι από τους συλληφθέντες ισχυρίστηκαν ότι είτε οι ίδιοι είτε συγγενικά τους πρόσωπα έπασχαν από σοβαρές ασθένειες και θεραπεύτηκαν χάρη στη χρήση του φαρμάκου από τη Ρωσία. Ωστόσο, αστυνομικοί που μετείχαν στην έρευνα διευκρίνισαν χθες ότι το υποτιθέμενο θαυματουργό σκεύασμα δεν ήταν τίποτα άλλο από θρυμματισμένη ασπιρίνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή