Γ. Παπανδρέου: Με ανέτρεψαν το 2011

Γ. Παπανδρέου: Με ανέτρεψαν το 2011

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κινήσεις υπονόμευσης από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ήδη από τον Ιούνιο του 2011, αποδίδει την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία τον Νοέμβριο του ίδιου έτους ο κ. Γ. Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός και νυν πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον ΣΚΑΪ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ανατράπηκα, το γνωρίζει όλος ο κόσμος», και επισήμανε πως «αριθμός βουλευτών από την Κ.Ο. έκανε συνεχώς δηλώσεις και κινήσεις υπονόμευσης της θέσης του πρωθυπουργού». Ο κ. Παπανδρέου συνέδεσε, εμμέσως πλην σαφώς, τις πιέσεις που δεχόταν με τα «μεγάλα συμφέροντα», με τα οποία, όπως είπε, συγκρούστηκε. «Υπήρχαν τεράστιες αντιστάσεις για τις αλλαγές που προωθούσαμε. Αναγκαζόμασταν να κάνουμε περικοπές και κάποιοι αξιοποιούσαν τον πόνο του ελληνικού λαού και δεν βοηθούσαν να γίνουν μεταρρυθμίσεις».

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, η κατάσταση που επικρατούσε στη χώρα τον Ιούνιο 2011 προσφερόταν για ανατροπές. Η κατάσταση αυτή, σύμφωνα με τον ίδιο, επιδεινώθηκε μετά την απόφαση για το δεύτερο Μνημόνιο και το PSI, όχι μόνο στη χώρα (επεισόδια στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου), αλλά και στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε, επίσης, τον κ. Βενιζέλο ότι στις Κάννες είχε χαρακτηρίσει το δημοψήφισμα «λυτρωτικό», δήλωση την οποία τροποποίησε όταν επέστρεψε στην Ελλάδα.

Στη χθεσινή συνέντευξή του, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε τα βασικά σημεία του σχεδίου που εκτιμά ότι πρέπει να προωθηθεί για να εξέλθει η χώρα από την κρίση και το Μνημόνιο. Επανέλαβε και χθες ότι ο ίδιος θα συναινούσε σε μια πιθανή μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ υπό συγκεκριμένους όρους και δη την προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων στη λειτουργία του κράτους. Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε εναντίον του κ. Αντ. Σαμαρά τονίζοντας ότι κατά την περίοδο 2010-2012 ήταν εξ αυτών που ασκούσαν σφοδρή κριτική για το Μνημόνιο, μέχρι τον Ιούνιο του 2012, όταν -ως πρωθυπουργός- άρχισε να το εφαρμόζει.

Στη Θεσσαλονίκη

Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος χθες βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και συνεχίζει τις περιοδείες του, επανέλαβε ότι ίδρυσε το Κίνημα επειδή το ΠΑΣΟΚ «ταυτίστηκε με την πιο σκληρή έκφανση των πολιτικών της Δεξιάς», ενώ υπογράμμισε ότι θα στηρίξει την απόφασή του ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα. Επίσης, έλαβε σαφείς αποστάσεις από τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στο ζήτημα της λίστας Λαγκάρντ. Είπε, συγκεκριμένα, ότι «αν στη διαχείριση της λίστας έγιναν λάθη, αυτό είναι άλλο ζήτημα. Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή