5 ‘αθώες’ τροφές που μας παχαίνουν

5 ‘αθώες’ τροφές που μας παχαίνουν

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε φορά που ξεκινάμε μια δίαιτα αποφεύγουμε να έχουμε στο ψυγείο μας παχυντικές τροφές, γλυκά και σνακ που θα μας βάλουν σε πειρασμό. Τι γίνεται με τα τρόφιμα όμως που φαινομενικά είναι ‘αθώα’ αλλά περιέχουν θερμίδες που δεν μας βοηθούν να χάσουμε κιλά;

1.Ντρέσινγκ σαλάτας: Θα έχετε ακούσει ότι αν δεν μπορείτε να φάτε σκέτα λαχανικά είναι προτιμότερο να τα φάτε με ένα νόστιμο ντρέσινγκ παρά καθόλου. Αυτό μπορεί να είναι εν μέρει σωστό, όμως κάποια ντρέσινγκ περιέχουν τόσο πολύ αλάτι ή ζάχαρη και τόσες πολλές θερμίδες που τελικά παχαίνουμε. Προτιμήστε ελαιόλαδο για τις σαλάτες ή μυρωδικά που θα δώσουν νοστιμιά στα λαχανικά.

2. Συσκευασμένα τρόφιμα: Σούπες, λαχανικά ακόμα και σαλάτες που είναι συσκευασμένα μπορεί να περιέχουν μεγάλη ποσότητα αλατιού αλλά και κρυμμένες θερμίδες που μπορεί να καταστρέψουν τη δίαιτά σας. Προτιμήστε φρέσκα προϊόντα ή κατεψυγμένα.

3. Χυμοί: Οι χυμοί λαχανικών ή φρούτων μπορεί να περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και μικρή ποσότητα φυτικών ινών. Προτιμήστε φρέσκα φρούτα που μπορούν να σας κρατήσουν χορτάτες για περισσότερη ώρα.

4. Αφρόγαλα: Το αφρόγαλα από κρέμα γάλακτος στον καφέ μπορεί να περιέχει έως και 50 θερμίδες σε μια κουταλιά, για αυτό αν πίνετε πολλούς καφέδες καλό είναι να τους πίνετε σκέτους ή με γάλα.

4.Αλλαντικά: Μια μερίδα γαλοπούλα φαίνεται αθώα, όμως κάποια επεξεργασμένα κρέατα μπορεί να περιέχουν πολλά λιπαρά αλλά και αλάτι που δεν βοηθά στην απώλεια κιλών. Προτιμήστε να βράσετε το κρέας που θέλετε και να το κόψετε σε μερίδες για τα σάντουιτς ή τις σαλάτες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή