Αφαίρεση έξι βαθμών από ΟΦΗ ζητεί η FIFA

Αφαίρεση έξι βαθμών από ΟΦΗ ζητεί η FIFA

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην άμεση αφαίρεση έξι βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα υποχρεούται να προβεί η Σούπερ Λίγκα με βάση το περιεχόμενο του εγγράφου της FIFA που έφτασε χθες στην οδό Αστροναυτών.

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία ζητεί να επιβληθεί η συγκεκριμένη ποινή λόγω τελεσίδικης οφειλής της ομάδας της Κρήτης στον πρώην ποδοσφαιριστή της Αλεξάντερ Πέσιτς που αγωνίστηκε την περίοδο 2008-2009. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο συγκεκριμένο έγγραφο η FIFA ζητεί από την ΕΠΟ να την ενημερώσει για την εκτέλεση της απόφασης.

Σήμερα, η Σούπερ Λίγκα αναμένεται να ανακοινώσει την ύπαρξη του εγγράφου και να προβεί στην υποχρεωτική εφαρμογή της ποινής της αφαίρεσης έξι βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα.

Με βάση τα νέα δεδομένα οι 20 βαθμοί που έχει ο ΟΦΗ θα μειωθούν στους 14 και θα τοποθετηθεί στη 16η θέση της βαθμολογίας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μία ημέρα μετά τη διευθέτηση, με την ανοχή της Σούπερ Λίγκας, των οφειλών που είχε ο ΟΦΗ προς τους ποδοσφαιριστές Ταυλαρίδη, Ρόβα και Γεωργίου, και έφτασε ένα βήμα πριν από την ενεργοποίηση ποινών και τον μη ορισμό του προχθεσινού αγώνα με τον Παναιτωλικό. Φαίνεται, όμως ότι τα οικονομικά μέτωπα που παραμένουν ανοιχτά είναι πολλά και δύσκολα καλύπτονται.

Εκτός από τον ΟΦΗ από τη FIFA εστάλη έγγραφο και για τον Ηρακλή. Ζητείται η αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ λόγω τελεσίδικων οφειλών στον πρώην ποδοσφαιριστή Ντάνι Λόπεθ.

Το Δ.Σ. της Φούτμπολ Λιγκ που συνεδρίασε χθες έδωσε 15 ημέρες διορία στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, οι εκπρόσωποι της οποίας υποστηρίζουν ότι έχουν διευθετήσει το θέμα και διαθέτουν όλα τα αποδεικτικά.

Στην ανακοίνωσή της η Φούτμπολ Λιγκ υποστηρίζει ότι «ανέβαλε για το επόμενο Δ.Σ., προκειμένου να αποφασίσει αναφορικά με απόφαση της FIFA που αφορά την ΠΑΕ ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908, ώστε να οριστεί ως θέμα στην ημερήσια διάταξη» και ανακοίνωσε ότι «επικύρωσε τον υποβιβασμό του Πανηλειακού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία» και ότι «οι ποδοσφαιριστές του καθίστανται ελεύθεροι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή