Όταν η συνεργός του Ξηρού αναζητούσε εύφλεκτο υλικό (video)

Όταν η συνεργός του Ξηρού αναζητούσε εύφλεκτο υλικό (video)

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Στις 3.45 μ.μ.της 12ης Ιανουαρίου αστυνομικοί κατέσχεσαν δύο CD με video από κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν στην είσοδο της εταιρείας «Life Science Chemilab», στην οδό Κωστή Παλαμά 36, στη Ν. Χαλκηδόνα.  Στα βίντεο απεικονίζεται η 22χρονη αναζητούμενη συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού, Αγγελική Σπ., τη στιγμή που επισκέπτεται τα γραφεία της εταιρείας για να αγοράσει νιτρομεθάνιο.

Όταν η συνεργός του Ξηρού αναζητούσε εύφλεκτο υλικό (video)-1

Από κατάθεση 40χρονης υπαλλήλου της εταιρείας προκύπτει ότι η νεαρή κοπέλα επισκέφθηκε την εταιρεία στη Ν. Χαλκηδόνα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της 29ης Δεκεμβρίου.

«Είχε ξανθά μαλλιά και στο κεφάλι της φορούσε μαύρη φαρδιά κορδέλα», λέει η υπάλληλος για την 22χρονη. «Μου ανέφερε ότι επιθυμούσε να παραγγείλει κάποιο προϊόν χωρίς αρχικά να μου διευκρινίσει ποιο ήταν αυτό. Στη συνέχεια μου απάντησε ότι ενδιαφέρεται για νιτρομεθάνιο και από σχετική έρευνα που έκανε στο ίντερνετ, διαπίστωσε πως μέσω της εταιρείας μου μπορούσε να προμηθευτεί αυτό που έψαχνε». 

Όταν η συνεργός του Ξηρού αναζητούσε εύφλεκτο υλικό (video)-2

Στη συνέχεια της κατάθεσής της, η υπάλληλος αναφέρει ότι «της εξήγησα ότι πρόκειται για ιδιαίτερα εύφλεκτο προϊόν και εκείνη μου απήντησε ότι θα το χρησιμοποιούσε ο θείος της , που βρίσκεται στην Εύβοια και ασχολείται με τον μοντελισμό». 

Από το περιεχόμενο της κατάθεσης της υπαλλήλου προκύπτει ότι η 22χρονη ενδιαφέρθηκε να αγοράσει 40 λίτρα νιτρομεθανίου.

«Κρίνοντας από το ποσό της προσφοράς που της έγινε για την ανα λίτρο πωλούμενη ποσότητα πιθανολογώ ότι η ποσότητα που μου ζήτησε ήταν 40 λίτρα». Η μάρτυρας συνεχίζει την κατάθεσή της λέγοντας ότι «ρώτησα στοιχεία αναφορικά με την εταιρεία του θείου της, δηλαδή τον αριθμό φορολογικού μητρώου προκειμένου να επιβεβαιώσω μέσω συστήματος που διαθέτει η εταιρεία μου το αντικείμενο της εταιρείας του. Η απάντησή της ήταν ότι δεν γνωρίζει τον αριθμό φορολογικού μητρώου του και επίσης και επίσης δεν έχει καταλάβει το αντικείμενο ενασχόλησής του. Ωστόσο, μου ζήτησε γραπτώς τιμή για το συγκεκριμένο προϊόν και για το λόγο αυτό συνέταξα δελτίο προσφοράς πελάτη (…) Έως σήμερα δεν έχει υπάρξει νεότερη επικοινωνία με την κοπέλα αυτή», καταλήγει η υπάλληλος.  

Όταν η συνεργός του Ξηρού αναζητούσε εύφλεκτο υλικό (video)-3

Στο κρησφύγετο που εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. στην Περαχώρα Λουτρακίου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 45 τάπερ με νιτρικό αμμώνιο, δύο τσουβάλια σφραγισμένης εργοστασιακής συσκευασίας με νιτρικό αμμώνιο 40 κιλών καθώς και 26 γυάλινα μπουκάλια με ένδειξη «Nitromethanes» (δηλαδή νιτρομεθάνιο). Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. τα παραπάνω υλικά χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.  

Από καταθέσεις μαρτύρων προκύπτει ότι το σπίτι στην Περαχώρα Λουτρακίου είχε μισθώσει στις αρχές Οκτωβρίου η 22χρονη Αγγελική Σπ.  Ειδικότερα, την 5η Ιανουαρίου ο ιδιοκτήτης του ακινήτου κατέθεσε σε αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής ότι η νεαρή κοπέλα του συστήθηκε ως φοιτήτρια της σχολής Καλών Τεχνών χρησιμοποιώντας τα στοιχεία «Ελένη Μελάνη» που αναγράφονταν στο πλαστό δελτίο ταυτότητας που βρέθηκε στο κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού, στην Ανάβυσσο. 

«Η προαναφερόμενη κοπέλα ήταν σχετικά κοντή, περίπου 1.65 μ. με ξανθό μαλλί και αδύνατη σωματική διάπλαση. Φορούσε σκουλαρήκι στη μύτη και συστήθηκε ως ‘’Ελένη Μελάνη’’ (…) Μου είπε ακόμα ότι φοιτούσε στη Σχολή Καλών Τεχνών και επειδή ήταν με υποτροφία δεν ήθελε να συνάψουμε κάποιο συμφωνητικό κατοικίας, προκειμένου να μη χάσει τα χρήματα αυτής» λέει στην κατάθεδή του.  

Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου αποκαλύπτει ακόμα ότι η κοπέλα του συνέστησε τον «φίλο» της, ονόματι «Χάρη»: «Ο Χάρης ήταν ηλικίας εικοσιπέντε με τριάντα ετών περίπου, σχετικά εύσωμος με ύψος 1.80 μ. ίσως και περισσότερο. Η προφορά της ομιλίας του Χάρη δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό και είμαι σίγουρος ότι επρόκειτο για Έλληνα». 

Αναφορά στην 22χρονη Αγγελική Σπ. και σε 30χρονο εύσωμο άνδρα κάνουν και οδηγοί ραδιοταξί που τους μετέφεραν από το σπίτι στην Περαχώρα Λουτρακίου προς τον σταθμό του Προαστιακού σιδηροδρόμου και τον σταθμό των ΚΤΕΛ στον Ισθμό.       

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή