Τζόγκινγκ και τρέξιμο το χειμώνα: Κάνουν καλό!

Τζόγκινγκ και τρέξιμο το χειμώνα: Κάνουν καλό!

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν το καλοκαίρι και την άνοιξη τρέχετε στο πάρκο της γειτονιάς σας αλλά τον χειμώνα κλείνεστε στο γυμναστήριο και κάνετε διάδρομο, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι κρύες θερμοκρασίες ευνοούν την καύση λίπους και μπορούν να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τον στόχο μας πιο γρήγορα.

Το κρύο μπορεί να μετατρέψει το λευκό λίπος, δηλαδή το ανεπιθύμητο λίπος, σε καφέ λίπος, δηλαδή το λίπος που βοηθά τον οργανισμό μας να κάψει θερμίδες.  Έτσι όταν γυμναζόμαστε σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όχι μόνο καίμε περισσότερες θερμίδες αλλάξουμε και την σύνθεση του λίπους.  Για καλύτερα αποτελέσματα προσέξτε τα παρακάτω:

1. Ζέσταμα: Μην παραβλέπετε το ζέσταμα πριν από την προπόνησή σας έτσι ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς.

2. Ντυθείτε κατάλληλα: Αν γυμνάζεστε σε εξωτερικούς χώρους τον χειμώνα φορέστε αρκετά layers ρούχων: ένα συνθετικό φανελάκι, ένα μάλλινο και ένα αδιάβροχο και αντιανεμικό.

3. Προστατέψτε τα αυτιά και τα χέρια σας: Φορέστε γάντια και σκούφο για να προστατευτείτε από το κρύο και να αποφύγετε κρυοπαγήματα.

4. Προετοιμαστείτε κατάλληλα: Η προπόνηση τον χειμώνα σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να κρύβει διάφορες παγίδες- όπως ολισθηρά πεζοδρόμια, λακκούβες κλπ- που μπορεί να οδηγήσουν σε μικροατυχήματα. Φορέστε τα κατάλληλα παπούτσια και φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας το κινητό σας τηλέφωνο!

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή