Πέθανε η Θεοδώρα Στακτοπούλου

Πέθανε η Θεοδώρα Στακτοπούλου

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέθανε, σε ηλικία 90 ετών, από καρδιακή ανεπάρκεια η Θεοδώρα Στακτοπούλου, η οποία το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πρόκειται για την χήρα του δημοσιογράφου Γρηγόρη Στακτόπουλου,  ο οποίος καταδικάστηκε το 1949 σε ισόβια κάθειρξη ως συνεργός στη δολοφονία του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζόρτζ Πολκ στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1948. Εμεινε στη φυλακή 12 χρόνια. Ως δράστες καταδικάστηκαν σε θάνατο  δύο γνωστά στελέχη του ΚΚΕ Θεσσαλονίκης, ο Αδάμ Μουζενίδης και ο Ευάγγελος Βασβανάς.

Μετά την αποφυλάκισή του ο Στακτόπουλος προσπάθησε να αποδείξει την αθωότητά του. Η αίτησή του στον Άρειο Πάγο το 1979 δεν έγινε δεκτή.

Ο φάκελος της πολύκροτης υπόθεσης του Τζορτζ Πολκ δεν άνοιξε ούτε μετά από  εισαγγελική πρόταση, καθώς δεν έγινε δεκτή από τον Αρειο Πάγο ακόμη και έπειτα από τρία αιτήματα το 1999 της Θεοδώρας Στακτοπούλου. Γεγονός που δεν επέτρεψε να δικαιωθεί έστω και μετά θάνατον ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Στακτόπουλος και τα δύο στελέχη του KKE.

Η κηδεία της θα γίνει αύριο, Τρίτη 20 Ιανουαρίου, στις 12:00 στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου στο νεκροταφείο Αγρινίου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή