Sun: τέλος εποχής για τις γυμνές της σελίδας τρία

Sun: τέλος εποχής για τις γυμνές της σελίδας τρία

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς γυμνόστηθες στη σελίδα 3 πρόκειται να κυκλοφορεί από τούδε και στο εξής η εφημερίδα Sun στη Βρετανία, σημειώνοντας μια ιστορική μεταβολή στο σκηνικό των ΜΜΕ στη Γηραιά Αλβιώνα. Οπως αναφέρει δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, που διαθέτουν τον ίδιο εκδότη με τη Sun, η έκδοση της Παρασκευής ήταν η τελευταία που διέθετε τη σχετική θεματογραφία στη σελίδα 3, αν και η παράδοση των γυμνόστηθων μοντέλων πρόκειται να εξακολουθήσει στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα καλλίμορφα μοντέλα καταλαμβάναν τη σελίδα 3 της εφημερίδας εδώ και 44 χρόνια, αλλά πολλοί ήταν αυτοί που χαρακτήριζαν σεξιστική και αναχρονιστική την επιλογή της εφημερίδας.

Τα τελευταία χρόνια η εφημερίδα κυκλοφορούσε χωρίς γυμνόστηθες τα Σαββατοκύριακα καθώς και μερικές άλλες ημέρες της εβδομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, την απόφαση για κατάργηση των γυμνών συνυπέγραψε και ο πρόεδρος της News Corp., Ρούπερτ Μέρντοχ. Στη σελίδα 3 της Δευτέρας απεικονιζόταν το μοντέλο Ρόζι Χάντινγκτον Ουάιτλι με εσώρουχα, αλλά και κάποιες νεαρές ηθοποιοί οι οποίες απαθανατίστηκαν με μαγιό μπικίνι.

Η αλήθεια είναι ότι τα γυμνά προκαλούσαν συχνά την κατακραυγή και μάλιστα είχε δημιουργηθεί και διαδικτυακό αίτημα κατά της χρήσης τους, αίτημα που συγκέντρωσε 215 χιλιάδες υπογραφές.

Και ομάδα κατά της σελίδας 3

Μία ομάδα, η οποία φέρει το όνομα Νο more Page Three (Οχι άλλο σελίδα τρία), ιδρύθηκε το 2012 από τη Λούσι Αν Χολμς και κατάφερε να τύχει της υποστήριξης πολλών βουλευτών του βρετανικού Κοινοβουλίου αλλά και μη κερδοσκοπικών οργανώσεων. Οπως δήλωσε η Χολμς, η κατάργηση των γυμνόστηθων της σελίδας 3 ήταν ένα βήμα στην ορθή κατεύθυνση, αλλά δεν θα πρέπει να υποκατασταθούν από γυναίκες που θα φέρουν αμελητέο ρουχισμό διότι τότε δεν θα έχει αλλάξει τίποτα.

To πρωθυπουργικό γραφείο δεν θέλησε να πάρει θέση για την αλλαγή της θεματογραφίας της σελίδας 3..

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή