Η διπλή ζωή στο Πακιστάν είναι γένους… ουδέτερου

Η διπλή ζωή στο Πακιστάν είναι γένους… ουδέτερου

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To πρωί πωλούν αξεσουάρ για κινητά τηλέφωνα και το βράδυ χορεύουν σε γαμήλια πάρτι. Στη διάρκεια της ημέρας ντύνονται συντηρητικά και όταν πέσει η νύχτα παίρνουν θέση μπροστά στον καθρέφτη, ξυρίζονται, βάζουν μάσκαρα, ρουζ και κραγιόν και βγαίνουν στο δρόμο. Και όλα αυτά σε ένα υπερσυντηρητικό Πακιστάν όπου την ώρα που εξτρεμιστές πραγματοποιούν επιθέσεις και άλλοι παραμένουν προσκολλημένοι στη μουσουλμανική πίστη, κάποιοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την πρόκληση να ισορροπήσουν ανάμεσα σε δύο ταυτότητες.

Πολλοί από αυτούς εγκατέλειψαν τα χωριά τους για να χαθούν στην ανωνυμία των μεγαλουπόλεων. Οχι επειδή νιώθουν οι ίδιοι ντροπή για το επάγγελμά τους, αλλά επειδή φοβούνται πιθανές αντιδράσεις από φίλους, συγγενείς και συναδέλφους. Αλλωστε δεν πρόκειται μόνο για τρανσέξουαλ αλλά και για οικογενειάρχες που καταφεύγουν σε τέτοιου είδους δουλειές για να θρέψουν «όπως υποστηρίζουν», τις οικογένειές τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή