Μισό βήμα πρόκρισης από Πανιώνιο

Μισό βήμα πρόκρισης από Πανιώνιο

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον αγώνα του Πανιωνίου με τη Βέροια, ο οποίος βρήκε νικητές τους Νεοσμυρνιώτες με 2-1, δόθηκε χθες η εκκίνηση της φάσης των «16» στο Κύπελλο Ελλάδος. Σήμερα, θα διεξαχθούν οι υπόλοιπες επτά αναμετρήσεις, από τις οποίες θα αναδειχθούν οι ομάδες που θα πάρουν το προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Στη Νέα Σμύρνη, το ξεκίνημα ανήκε στη Βέροια και το φινάλε στον Πανιώνιο. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 2΄ με κεφαλιά του Κάμπορα, αλλά η επιθετική τους παρουσία στέρεψε αρκετά νωρίς. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια ανέλαβαν τα ηνία της αναμέτρησης και ό,τι δεν κατάφεραν να κάνουν οι Γιάννου και Μπούζας στο 37΄, το κατάφεραν οι Οικονόμου και Κολοβός στο 62΄ και το 71΄ αντίστοιχα. Πρώτα ο Οικονόμου ισοφάρισε με κεφαλιά και λίγα λεπτά αργότερα, ο Κολοβός από θέση οφσάιντ έστειλε με κοντινό σουτ την μπάλα στα δίχτυα του Ζιράρντ.

Βέροια και Πανιώνιος άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς για την πρόκριση, κάτι που θέλει να αποφύγει σήμερα ο Ολυμπιακός, στου οποίου την αποστολή βρίσκεται μετά από ένδεκα μήνες, ο Μάικλ Ολαϊτάν. Ηταν αρχές Μαρτίου του 2014, όταν κατέρρευσε στη διάρκεια του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αφού ξεπέρασε τα προβλήματα υγείας του και έχοντας φθάσει στο επιθυμητό επίπεδο η φυσική του κατάσταση, ο Βίτορ Περέιρα τον συμπεριέλαβε στην αποστολή του σημερινού πρώτου αγώνα με τον Τύρναβο στο «Αλκαζάρ» της Λάρισας (17.15). Στην αποστολή βρίσκονται ακόμη ο Μιλιβόγεβιτς που αποθεραπεύτηκε και ο «κομμένος» από τον Μίτσελ, Πελέ. Αποκλείστηκαν οι Ρομπέρτο, Αφελάι, Ελαμπντελαουί, Μασουακού, Τσόρι, Μήτρογλου, Αυλωνίτης, Ντοσεβί, Κασάμι, Φουστέρ, Μποτία, Εντινγκά. Να σημειωθεί πως στη χθεσινή προπόνηση, ο Ρομπέρτο τραυματίστηκε στο γόνατο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα μείνει εκτός δράσης για ένα δεκαήμερο.

Στον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Αναστασίου άφησε εκτός αποστολής τον Εμίρ Μπαϊράμι για τον πρώτο αγώνα με την Ξάνθη στα «Πηγάδια» (15.00). Αντιθέτως υπολογίζει τους Μέντες και Μπούρμπο. Εκτός του Σουηδού, στη Θράκη δεν ταξίδεψαν οι Νίνης, Μπούι, Κουτρουμπής, Σπυρόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Μπερίσα και Σταματάκης.

Την αγωνιστική επιβεβαίωση του περιβόητου «ερχόμαστε», φιλοδοξεί να υπογραμμίσει η ΑΕΚ, στον εκτός έδρας αγώνα με αντίπαλο την Κέρκυρα (17.45). Μετά το άκρως επιτυχημένο τεστ εναντίον του Ατρομήτου στην προηγούμενη φάση της διοργάνωσης, η ΑΕΚ θα παραταχθεί με αρκετές απουσίες σε μια αναμέτρηση εναντίον ακόμη μιας ομάδας της ανώτερης κατηγορίας. Ο Τραϊανός Δέλλας δεν μπορεί να υπολογίζει στους Ντακόλ, Μπαρμπόσα, Κολοβέτσιο, Κορδέρο, φιλοδοξεί όμως να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα δώσει τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να περάσει στην επόμενη φάση.

Ο ΟΦΗ των πολλών προβλημάτων βρίσκεται στη Θράκη και στον σημερινό αγώνα με τον Πανθρακικό (15.00, OTE sport5HD) αναμένεται να παραταχθεί με πειραματική ενδεκάδα. Ο φιλόδοξος Ηρακλής που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, αντιμετωπίζει τον Αστέρα Τρίπολης (17.15, OTE sport4HD) που όπως ομολόγησε ο προπονητής του, Στάικος Βεργέτης, διέρχεται αγωνιστική κρίση.

Επίσης, άλλες δύο ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους κόντρα σε ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Στις 15.00 (OTE sport4HD) τα Χανιά θα υποδεχθούν τον ΠΑΣ Γιάννινα και στις 19.30 (OTE sport4HD) ο Απόλλων Σμύρνης θα φιλοξενήσει τον Λεβαδειακό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή