Tο Facebook αυξάνει την ανάπτυξη διεθνώς

Tο Facebook αυξάνει την ανάπτυξη διεθνώς

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική συνεισφορά στην παγκόσμια οικονομία έχει η οικονομική δραστηριότητα της Facebook, της εταιρείας, που διατηρεί το ομώνυμο δημοφιλέστατο κοινωνικό δίκτυο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία σχετικής μελέτης της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων Deloitte & Touche, η έμμεση και άμεση συνεισφορά της Facebook στην παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα έφτασε πέρυσι τα 227 δισ., ενώ συνέβαλε στη δημιουργία 4,5 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας. Πάντως, με το κριτήριο ότι οι χρήστες του ανέρχονται σήμερα σε 1,35 δισ., αυτοί ουσιαστικά συγκροτούν μία εικονική χώρα, τη δεύτερη μεγαλύτερη του κόσμου.

Η αποτίμηση του οικονομικού εκτοπίσματος του Facebook βασίστηκε στις εταιρείες οι οποίες διατηρούν σελίδες σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο, καθώς και στις εφαρμογές των κινητών τηλεφώνων και στα παιχνίδια, τα οποία παίζουν οι χρήστες του Facebook. Επιπλέον, η Deloitte συνυπολογίζει και τη ζήτηση για συσκευές/αξεσουάρ και τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας, οι οποίες προκύπτουν μέσω του Facebook. Οταν, λόγου χάριν, μία εταιρεία διαφημίζεται στο Facebook, μέρος των πωλήσεων που προξενούνται, μπορεί να αποδοθεί άμεσα στο Facebook. Οταν οι καταναλωτές πέρυσι το καλοκαίρι έκαναν δωρεά 100 εκατ. δολαρίων στην έρευνα για την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση μέσω της διαδικτυακής εκστρατείας Ice Bucket Challenge, ένας σημαντικός παράγοντας επιτυχίας ήταν το βίντεο της σχετικής καμπάνιας στο Facebook.

Είναι χαρακτηριστικά όσα σημειώνει η γενική διευθύντρια του Facebook, Σέριλ Σάντμπεργκ: «Οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι η υψηλή τεχνολογία δημιουργεί απασχόληση εντός των τειχών της και καταστρέφει οτιδήποτε εκτός αυτών. Η τελευταία έκθεση φανερώνει πως αυτό δεν ευσταθεί». Κατά την κ.Σάντμπεργκ, το Facebook συνδράμει στη δημιουργία νέου κύματος μικρών εταιρειών σε κάθε κλάδο από τη μόδα μέχρι τη γυμναστική. Ανέφερε ομάδα νέων γυναικών στο Μπενγκαλούρου της Ινδίας, που ίδρυσαν εταιρεία αξεσουάρ μαλλιών μέσω Facebook και μία μητέρα στη Β. Καρολίνα, που ξεκίνησε την επιτυχημένη γραμμή ρούχων Lolly Wolly Doodle μέσω της ίδιας οδού. «Σήμερα δεν είναι δυνατόν οι μεγάλοι όμιλοι μόνο να δημιουργήσουν τις θέσεις εργασίας, που ο κόσμος χρειάζεται» υπογραμμίζει η κ. Σάντμπεργκ, η οποία αύριο θα μιλήσει για την ψηφιακή οικονομία σε πάνελ στο Νταβός.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή