Πριγκίπισσα Charlene: Το οικογενειακό μυστικό πίσω από τη δυναμική γυναίκα του Μονακό

Πριγκίπισσα Charlene: Το οικογενειακό μυστικό πίσω από τη δυναμική γυναίκα του Μονακό

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γάμος της Charlene Wittstock με τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό τον Ιούλιο του 2011 ήταν παραμυθένιος και είχε χαρακτηριστεί ως το καλύτερο πάρτι των τελευταίων 55 χρόνων στη χώρα. Όπως είθισται, όμως, στους περισσότερους βασιλικούς (και μη) γάμους, η χαρά του ζευγαριού είχε επισκιαστεί από φήμες που ανέφεραν ότι η όμορφη κολυμβήτρια σκεφτόταν να φύγει από τη χώρα ενώ δεν αισθανόταν καλοδεχούμενη από τους κύκλους του Μονακό. Πλέον, μετά τη γέννηση των παιδιών της, η πριγκίπισσα μπορεί να αισθάνεται περισσότερο σίγουρη για τη θέση της στην οικογένεια των Γκριμάλντι και στο Πριγκιπάτο, όμως οι φήμες και οι αποκαλύψεις δεν σταματούν ποτέ.

Το προφίλ της Charlene ως μια δυναμική γυναίκα έρχεται να επισφραγιστεί από τις νέες αποκαλύψεις για την ιστορία της οικογένειάς της που εκτός από τις δυναμικές γυναίκες που κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα σε δύσκολες συνθήκες, κρύβει οικογενειακές τραγωδίες, απιστίες και πολλές δυσκολίες. Η βρετανική εφημερίδα DailyMail δημοσίευσε πρόσφατα μια αποκλειστική συνέντευξη με την αδερφή του προπάππου της πριγκίπισσας, Jacqueline που αποκάλυψε πως οι προηγούμενες γενιές της οικογένειας Wittstock κατάφεραν να φύγουν από την Ζιμπάμπουε αλλά και πως η βρετανίδα προ-προγιαγιά τους άφησε τα παιδιά της σε ορφανοτροφείο αφού την εγκατέλειψε ο σύζυγός της, λίγο πριν πεθάνει από ρίψη βόμβας σε καταφύγιο το 1944. 

«Είμαστε πολύ περήφανοι για την Charlene» είπε η 75χρονη σήμερα Jacqueline τονίζοντας ότι «είναι ένα εκπληκτικό κορίτσι και ο πρίγκιπας Αλβέρτος είναι πολύ τυχερός που την έχει. Προέρχεται από μια εκπληκτική οικογένεια και κληρονόμησε την δύναμη και το κουράγιο. Θα είναι μια φανταστική σύζυγος».  Η πριγκίπισσα γεννήθηκε το 1978 στη Ροδεσία- τη σημερινή Ζιμπάμπουε- κόρη του Michael Wittstock και της Lynette, προπονήτρια κολύμβησης, με βρετανικές, ιρλανδικές και γερμανικές ρίζες. Ο προπάππους της John Webb λάτρευε τα ταξίδια και ήταν μηχανικός και εξερευνητής που τελικά έφτασε στη Νότιο Αφρική και ανακάλυψε το μεταλλείο διαμαντιών Jaggesfontein.  Έζησε στο Λονδίνο με την γυναίκα του Mary και τα τέσσερα παιδιά τους που δυστυχώς δεν κατάφεραν να ζήσουν ευτυχισμένα. Τόσο η κόρη του Rosina όσο και η Lilian που παντρεύτηκε τον πιανίστα Solomon εγκαταλείφθηκαν από τους συζύγους τους για νεότερες γυναίκες. Η Lilian αναγκάστηκε να αφήσει τα παιδιά της σε ίδρυμα και έμεινε με τη μητέρα της, ενώ κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης της Rosina στο Wandsworth όπου έμενε η οικογένεια, σκοτώθηκαν και οι τρεις κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μετά από ρίψη βόμβας στο καταφύγιο όπου είχαν καταφύγει.

Μέχρι τότε η προ-προγιαγιά της Charlene, Lilian, ήταν 38 ετών και είχε ήδη υποφέρει αρκετά. Είχε με τον άντρα της Ernest τέσσερα παιδιά κάτω των 11, τον προπάππου της Charlene, Brian, τον Derek, τη Valerie και την 10χρονη τότε Jacqueline η οποία μεγάλωσε στη Νότια Αφρική με τον πατέρα της αλλά και την αδερφή του Lily. Όπως θυμάται για την θεία της: «Ήταν πολύ δυναμική γυναίκα και της άρεσε η περιπέτεια. Ήταν επίσης και πολύ καλή κολυμβήτρια. Είμαι σίγουρη ότι η Charlene κληρονόμησε τα καλά γονίδιά της». Η οικογένεια κατάφερε να ζήσει μια καλή ζωή στη Ροδεσία που τότε «ήταν μια πολύ νέα χώρα. Ήταν πολύ πρωτόγονη. Δεν υπήρχε ηλεκτρισμός, μόνο λάμπες- και το ψυγείο ήταν ένα υγρό κουτί με ένα τσουβάλι να το καλύπτει», όπως περιγράφει η Jacqueline που παραδέχεται ότι πέρασε καλά παιδικά χρόνια παρά τις αντιξοότητες. Μετά από μερικά χρόνια η μητέρα της Charlene, Lynette, που έχασε τον πρώτο της αγαπημένο στον πόλεμο, παντρεύτηκε τον Michael που ήταν 16 χρόνια μεγαλύτερός της και κατάφερε να ευτυχίσει παρά τις αντιρρήσεις της οικογένειας.

Η οικογένεια έφυγε από τη Ροδεσία το 1978 εν μέσω πολέμου με κάποιους να μεταναστεύουν στην Αυστραλία, κάποιους στην Αγγλία και κάποιους στην Νότιο Αφρική. Ο παππούς της Charlene πέθανε από καρκίνο το 1998 στην Αυστραλία και δεν πρόλαβε να δει την εγγονή του να παντρεύεται τον Αλβέρτο ούτε την γέννηση των δισέγγονών του. Όπως λέει η Jacqueline: «θα ήταν πολύ περήφανος για την Charlene αν και πιστεύω ότι θα αισθανόταν χαμένος. Όλη η οικογένεια της είναι περήφανη περισσότερο για την πορεία της ως κολυμβήτρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες παρά για το γεγονός ότι παντρεύτηκε ένα πρίγκιπα».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή