6 μυστικά για περισσότερη ενέργεια

6 μυστικά για περισσότερη ενέργεια

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν κάποιες μέρες που ξυπνάτε χωρίς όρεξη και ενέργεια; Η κακή διατροφή, η κούραση και η γενικότερη καθιστική ζωή μπορεί να μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο ‘βαρείς’. Για να αποκτήσετε περισσότερη ενέργεια για να ανταποκριθείτε στις καθημερινές σας υποχρεώσεις, καλό είναι να ακολουθείτε καθημερινά 6 συνήθειες που θα σας κάνουν να αισθάνεστε πιο ‘ελαφριά’:

1. Υγιής λειτουργία του πεπτικού συστήματος: Προσπαθήστε να καταναλώνετε καθημερινά 30γρ. φυτικών ινών από λαχανικά, φρούτα και ξηρούς καρπούς προκειμένου να προάγετε την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. 

2.Νερό: Μπορεί να ακούγεται αντιφατικό αλλά ισχύει: Όσο περισσότερο νερό πίνετε τόσο πιο ‘ελαφριά’ θα αισθάνεστε. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν το σώμα σας δεν είναι ενυδατωμένο, συγκρατεί υγρά και σας κάνει να αισθάνεστε πρησμένη.

3.Αποτοξίνωση: Μια διατροφή αποτοξίνωσης μπορεί να ‘καθαρίσει’ τον οργανισμό μας από τοξίνες και να μας κάνει αμέσως να αισθανθούμε περισσότερη ενέργεια. Προτιμήστε φρούτα, λαχανικά, αυγά, ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς και πράσινο τσάι.

4.Κινηθείτε: Μπορεί όταν νιώθετε κουρασμένη το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να πάτε στο γυμναστήριο, όμως η γυμναστική θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε ενέργεια.

5.Σωστή διατροφή: Μια δίαιτα με τρόφιμα ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά και πρωτεΐνες χωρίς επεξεργασμένα προϊόντα και λιπαρά , όχι μόνο θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά ή να διατηρήσετε το βάρος σας αλλά θα σας κάνει να αισθάνεστε ολοένα και πιο ελαφριά.

6.Να είστε θετική: Σύμφωνα με τους ειδικούς όταν δεν χαλαρώνουμε, αγχωνόμαστε με διάφορα προβλήματα και δεν συγχωρούμε, είμαστε πιο ‘βαρείς’ και αισθανόμαστε εξουθενωμένοι. Για αυτό προσπαθήστε να έχετε θετική διάθεση και να έχετε καλές σχέσεις μα τους ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή