Ευρύτερες συνεργασίες θέλει το ΠΑΣΟΚ

Ευρύτερες συνεργασίες θέλει το ΠΑΣΟΚ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιθώρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ διαβλέπει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερά υπέρ μιας ευρύτερης συνεργασίας κομμάτων με διπλό στόχο, την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την έξοδο από το Μνημόνιο. Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε, ωστόσο (Reuters), ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του ή μία μόνο συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αρκετή», εκδηλώνοντας την προτίμηση του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί ως «εθνικός εταίρος και όχι απαραιτήτως κυβερνητικός εταίρος».

Σε άλλη συνέντευξη που παραχώρησε (Alpha), ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εντόπισε, μάλιστα, κοινές αντιλήψεις με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο των μεγάλων ζητημάτων της εξωτερικής πολιτικής. «Με τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά, «στα μεγάλα θέματα εξωτερικής πολιτικής διαφορές δεν υπάρχουν, δηλαδή στα θέματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, του Κυπριακού, του στενού σοβαρού καταλόγου των εθνικών θεμάτων».

Σε ερώτηση περί του αν θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιτρέψει τη συνέχεια του κράτους στα εθνικά θέματα, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι το ελπίζει και θα κάνει τα πάντα προκειμένου να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την εκτίμησή του για το πρόσωπο και τις «προσωπικές ικανότητες» του κ. Αλ. Τσίπρα, ωστόσο επισήμανε ότι «χρειάζεται πολύ μεγάλες ικανότητες για να αναλάβεις δύσκολα καθήκοντα και διαπραγμάτευση σε μια πολύπλοκη Ευρώπη, σε έναν απαιτητικό κόσμο».

Κεντρική συγκέντρωση ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος χθες μίλησε στην κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Σπόρτινγκ στα Πατήσια, επανέλαβε ότι ευελπιστεί πως το κόμμα του θα διαδραματίσει τον ρόλο του αντίβαρου σε μια πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημασία που έχει ο μήνας Φεβρουάριος, εντός του οποίου θα πρέπει «να ολοκληρωθούν οι συνταγματικές διαδικασίες και να πάει η ελληνική κυβέρνηση εκ μέρους όλης της χώρας να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση, να την κάνει όσο μπορεί καλύτερα». Και υπογράμμισε πως «τα περιθώρια είναι πολύ συγκεκριμένα, στενά, δεν πρόκειται να χαριστεί κανείς σε μια νέα κυβέρνηση». Ετάχθη κατηγορηματικά κατά του ενδεχομένου διεξαγωγής δεύτερων εκλογών και προειδοποίησε ότι «θα βρεθούμε στις 28 Φεβρουαρίου με σοβαρά προβλήματα».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στον κ. Γ. Παπανδρέου, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δέχεται πίεση λόγω της πρωτοβουλίας του πρώην πρωθυπουργού «να υπονομεύσει την παράταξή του, το κόμμα του πατέρα του, το κόμμα που τον έκανε πρωθυπουργό, το κόμμα που πλήρωσε το κόστος και δικών του επιλογών». Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα ότι στις εκλογές της Κυριακής η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων θα επιλέξει τη «χρήσιμη ψήφο», όπως χαρακτηρίζει ο κ. Βενιζέλος την προτίμηση των πολιτών προς το ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή