Εσοδα 26,2 εκατ. από πωλήσεις ακινήτων μέσω online δημοπρασιών

Εσοδα 26,2 εκατ. από πωλήσεις ακινήτων μέσω online δημοπρασιών

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι ηλεκτρονικές δημοπρασίες ακινήτων που διενήργησε τους τελευταίους 18 μήνες το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) απέφεραν έσοδα συνολικού ύψους 26,2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ταμείου, για την περίοδο Ιουνίου 2013 – Ιανουαρίου 2015 προκηρύχθηκαν ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί για 40 ακίνητα μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών e-publicrealestate.gr.

Από τους παραπάνω διαγωνισμούς, οι 21 ολοκληρώθηκαν επιτυχώς, αποφέροντας έσοδα ύψους 26,2 εκατ. ευρώ. Οι τιμές πώλησης, μάλιστα, των ακινήτων, ήταν κατά μέσο όρο 6,3% υψηλότερες από εκείνες που το ΤΑΙΠΕΔ όρισε ως τιμές εκκίνησης. Το Ταμείο σημειώνει ακόμη ότι οι τιμές εκκίνησης που ορίσθηκαν ήταν ίσες ή μεγαλύτερες εκείνων που όρισαν οι ανεξάρτητοι αποτιμητές και κατά 13,6% υψηλότερες σε σχέση με τις αρχικές οικονομικές προσφορές που υπέβαλαν οι ενδιαφερόμενοι.

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ακόμη ότι εντός των τελευταίων δύο μηνών ολοκληρώθηκαν επιτυχώς τρεις ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στους 21 προαναφερθέντες. Ο πρώτος αφορά σε νεοκλασικό κτίριο που βρίσκεται στην Πλάκα, οδός Θέσπιδος 20 και πλειοδοτήθηκε στο ποσό των 300 χιλ. ευρώ. Το δεύτερο ακίνητο που πλειοδοτήθηκε αφορά το Ειρηνοδικείο Μεσσήνης, που πωλήθηκε στο ποσό των 230 χιλ. ευρώ και τέλος το Ειρηνοδικείο Παραμυθιάς, που πλειοδοτήθηκε στο ποσό των 210 χιλ. ευρώ.

Στο μεταξύ, σε χθεσινό δημοσίευμα της «Κ» αναφέρθηκε εκ παραδρομής λάθος ότι μόνον το Ξενία Θάσου, από ένα σύνολο 14 ακινήτων, προσείλκυσε το ενδιαφέρον επενδυτών κατά τη διαγωνιστική διαδικασία που πραγματοποίησε το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Η πραγματικότητα είναι ότι ήταν δύο τα ακίνητα που προσείλκυσαν το επενδυτικό ενδιαφέρον. Εκτός από το Ξενία Θάσου, το Σανατόριο «Μάννα» που βρίσκεται στη Βυτίνα της Αρκαδίας, προσείλκυσε το επενδυτικό ενδιαφέρον. Για το συγκεκριμένο ακίνητο, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε πλειοδότρια την OTUS Ξενοδοχειακή – Τουριστική ΙΚΕ για τη μίσθωσή του για 50 χρόνια, με αρχικό ετήσιο μίσθωμα 16.600 ευρώ, αναπροσαρμοζόμενο σύμφωνα με τα οριζόμενα στα τεύχη του διαγωνισμού. Το ακίνητο θα αξιοποιηθεί ως μικρή ξενοδοχειακή μονάδα υψηλού κάλλους (boutique hotel).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή