Στήριξη σε εκπαίδευση και καινοτομία από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Στήριξη σε εκπαίδευση και καινοτομία από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, διαδραστικούς πίνακες, βίντεο για προβολές ταινιών, scanners, fax, εκτυπωτές, φωτοτυπικά, αλλά και βιβλία εξοπλίστηκαν συνολικά τριακόσια εννέα δημόσια σχολεία ανά την Ελλάδα από το 2007 έως και σήμερα. Οι δωρεές, που έφτασαν το συνολικό ποσό των 2.848.300 ευρώ, έγιναν από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στο πλαίσιο του προγράμματος «Υποστήριξη Σχολείων». Στόχος της εν λόγω πρωτοβουλίας ήταν η συμβολή στη δημιουργία των καλύτερων τεχνολογικών προϋποθέσεων, που θα αποτελoύσαν τη βάση για τη βέλτιστη ακαδημαϊκή εξέλιξη των μαθητών, καθώς τα τεχνολογικά εργαλεία αποτελούν πλέον αναπόσπαστο τμήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ωστόσο, το εν λόγω πρόγραμμα κάλυψε και τις σημαντικές ελλείψεις τεχνολογικού εξοπλισμού των διοικήσεων των σχολείων.

Η υλοποίηση του προγράμματος χωρίστηκε σε τέσσερις φάσεις. Το 2007 εντάχθηκαν στο πρόγραμμα είκοσι οχτώ δημοτικά σχολεία από τους νομούς Πέλλας και Κιλκίς. Τις επόμενες δύο χρονιές, προτεραιότητα δόθηκε στα σχολεία που βρίσκονταν στην πυρόπληκτη Πελοπόννησο. Ετσι, εξήντα δύο ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία των νομών Αρκαδίας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, ιδιαίτερα όσων τα κτίρια υπέστησαν ζημιές κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007, υποστηρίχθηκαν από το Ιδρυμα, προκειμένου να συνεχιστεί ομαλά η σχολική ζωή των μαθητών και το εκπαιδευτικό έργο των δασκάλων.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν και σεμινάρια στους εκπαιδευτικούς για την καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση του άρτι αποκτηθέντος εξοπλισμού. Στο τρίτο και τέταρτο στάδιο του προγράμματος, το 2012 και 2013, δεδομένου ότι πλέον η οικονομική κρίση είχε γενικευθεί και είχε επηρεάσει το σύνολο της κοινωνίας, υποστηρίχθηκαν 117 και 102 αντίστοιχα επιπλέον σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και επαγγελματικές σχολές, απ’ όλη τη χώρα. Επισημαίνεται, όλο αυτό το χρονικό διάστημα στα γραφεία του Ιδρύματος φτάνει καθημερινά πλήθος αιτημάτων από εκπαιδευτικούς και διευθυντές σε όλη την Ελλάδα για την κάλυψη πολλών και διαφορετικών αναγκών, τα οποία αξιολογούνται από το αρμόδιο κλιμάκιο.

Νέο πρόγραμμα, με tablets

Καθώς η τεχνολογία, όμως, εξελίσσεται συνεχώς, το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έχει αρχίσει να σχεδιάζει νέο πρόγραμμα στην εκπαίδευση, που αφορά τη χρήση tablets στα σχολεία. Επισημαίνεται ότι η χρήση των tablets, που ήδη εφαρμόζεται σε πολλά εκπαιδευτικά πλαίσια, τίθεται σήμερα από τους ειδικούς στην πρώτη γραμμή της εκπαιδευτικής καινοτομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή