Με μηνύσεις απαντά στη Μεβγάλ η Vivartia

Με μηνύσεις απαντά στη Μεβγάλ η Vivartia

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μηνύσεις και αιτήματα για διαχειριστικό έλεγχο, καθώς και ακύρωση αποφάσεων που ελήφθησαν στη Μεβγάλ «απαντά» η Vivartia στην απόφαση της πρώτης να μην τηρήσει τα συμφωνηθέντα από τον Απρίλιο για τη συγχώνευση των δύο εταιρειών. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η θυγατρική του ομίλου της MIG κατέθεσε μήνυση κατά του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Μεβγάλ κ. Πέτρου Παπαδάκη, ζητώντας να ασκηθεί δίωξη εναντίον του για κακουργηματική απάτη. Αν μη τι άλλο, η διάλυση για δεύτερη φορά του «αρραβώνα», κάθε άλλο παρά «βελούδινη» μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Επιπλέον, η διοίκηση της Vivartia αποφάσισε να προχωρήσει σε δύο ακόμη κινήσεις: πρώτον, ζητεί να γίνει διαχειριστικός έλεγχος στη Μεβγάλ για τις οικονομικές χρήσεις των τελευταίων ετών. Αλλωστε, ο οικονομικός και νομικός έλεγχος (due diligence) που πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στη βορειοελλαδίτικη βιομηχανία φέρεται να προκάλεσε αρκετά ερωτήματα. Δεύτερον, η διοίκηση της Vivartia εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει ακύρωση της απόφασης της γενικής συνέλευσης των μετόχων (πραγματοποιήθηκε στις 30/7/2014) με την οποία αφενός εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις της Μεβγάλ για τη χρήση του 2013 και αφετέρου απηλλάγησαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για τα πεπραγμένα της χρήσης του 2013.

Η απόφαση της Vivartia να κινηθεί δικαστικά –και όχι μόνο- εναντίον της διοίκησης της Μεβγάλ ελήφθη, καθώς η τελευταία δεν προχώρησε στη μεταβίβαση του 43% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας προς τη Vivartia όπως είχε συμφωνηθεί τον Απρίλιο του 2014. Υπενθυμίζεται ότι τότε οι δύο εταιρείες προχώρησαν στην υπογραφή προσυμφώνου εξαγοράς που προέβλεπε ότι η Vivartia και ειδικότερα η θυγατρική της η Δέλτα θα εξαγόραζε το 43% της Μεβγάλ και έτσι πλέον θα αποκτούσε το 57,8% της εταιρείας. Το τίμημα είχε συμφωνηθεί στα 4,5 εκατ. ευρώ και θα καταβαλλόταν μετά την εξόφληση υποχρέωσης της Μεβγάλ προς τη Δέλτα ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ και την εξόφληση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου που επρόκειτο να χορηγηθεί από τις δανείστριες τράπεζες προς τη Μεβγάλ στο πλαίσιο της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Τον Δεκέμβριο του 2014 η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε τη συγχώνευση, αν και με ορισμένες προϋποθέσεις. Ωστόσο, η διοίκηση της Μεβγάλ δεν προχώρησε στην υλοποίηση της συμφωνίας εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, γεγονός που οδήγησε τη MIG στην προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τη Μεβγάλ να βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, με τις υποχρεώσεις της προς εργαζόμενους και προμηθευτές να αυξάνονται και τις πληρωμές να καθυστερούν για πολλούς μήνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή