Jennifer Aniston: 5 ‘σκοτεινές’ αλήθειες που δεν ξέραμε για εκείνη

Jennifer Aniston: 5 ‘σκοτεινές’ αλήθειες που δεν ξέραμε για εκείνη

5' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Jennifer Aniston είναι επιτυχημένη, διάσημη και όμορφη, όμως πάνω από όλα είναι η αγαπημένη σταρ του κοινού χάρη στον προσγειωμένο χαρακτήρα της, το χιούμορ της και την γλυκύτητά της. Όταν ανακοινώθηκαν οι φετινές υποψηφιότητες για Oscar, η ηθοποιός έδειξε για ακόμα μια φορά ότι τίποτα δεν μπορεί να την λυγίσει και να την κάνει να χάσει το χιούμορ της είτε πρόκειται για την υποψηφιότητα Α’ γυναικείου ρόλου που δεν ήρθε ποτέ, είτε πρόκειται για το διάσημο διαζύγιό της με τον πιο ωραίο άντρα του Hollywood. Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό Hollywood Reporter, η Aniston αποκάλυψε μια πιο ‘σκοτεινή’ πλευρά του χαρακτήρα της και μίλησε για τα παιδικά της χρόνια, τις σχέσεις της αλλά και την καριέρα της αποδεικνύοντας ότι είναι πολύ πιο πολύπλοκη και πολύ πιο ευαίσθητη από ό,τι δείχνει.

«Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι στεναχωρήθηκαν» είπε μια μέρα μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα φετινά Όσκαρ, τονίζοντας ότι «αισθάνομαι ότι έχω μια τόσο υπέροχη ζωή. Είχα σχεδόν περισσότερα τηλεφωνήματα και λουλούδια από κάθε άλλη παλιότερη υποψηφιότητα». Η ηθοποιός αστειευόμενη στην τηλεοπτική εκπομπή της Ellen DeGeneres χαρακτήρισε τον εαυτό της ως την ‘Νο1 πιο περιφρονημένη’ της βιομηχανίας με τον αστείο και ανθρώπινο αυτοσαρκασμό που την χαρακτηρίζει. Οι καλές κριτικές για την ερμηνεία της στο ‘Cake’ και η επιτυχημένη πρεμιέρα της ταινίας στο Λος Άντζελες φαίνεται ότι είναι αρκετά για την ηθοποιό που παρά τη δόξα προσπαθεί να καταξιωθεί επαγγελματικά όχι μόνο μέσα από τηλεοπτικούς ρόλους ή ρομαντικές κομεντί αλλά και δραματικούς ρόλους.

Η Jennifer έχει πληγωθεί αρκετές φορές στη ζωή της: «Έχω κλάψει πολύ. Έχω αισθανθεί απέραντη απώλεια στη ζωή μου. Όποιος έχει αισθανθεί πόνο ή απώλεια που σε γονατίζει ξέρει πως είναι», λέει η ηθοποιός με αφορμή το ρόλο της όπου υποδύεται μια γυναίκα που προσπαθεί να αντιμετωπίσει μια επίπονη κατάσταση μετά από ένα αυτοκινητικό δυστύχημα. Στα 45 της χρόνια η ηθοποιός αποφάσισε να κάνει μια στροφή στην καριέρα της, μια αλλαγή που συνάδει και με την ωρίμανσή της ως γυναίκα. Η Aniston, εξάλλου, δεν είναι ποια το αέρινο κορίτσι που γνωρίσαμε στα ‘Φιλαράκια’. Τα τελευταία χρόνια έπρεπε να συμβιβαστεί με πολλά, να εστιάσει στην πολύπλοκη σχέση με την μητέρα της, να σταματήσει να θέλει να έχει τον έλεγχο σε όλα και να αντιμετωπίσει τον θυμό και τις φοβίες της.

Η ζωή της μπορεί να είναι ονειρική, να έχει μια ευτυχισμένη σχέση με τον Justin Theroux, πολλά χρήματα και φίλους, όμως ο κόσμος εξακολουθεί να ασχολείται με το διαζύγιό της με τον Brad Pitt: «Δεν μιλάμε καθημερινά αλλά ευχόμαστε και οι δύο το καλύτερο για τον άλλο. Κανείς δεν έκανε κάτι κακό. Καταλαβαίνετε τι εννοώ; Απλά μερικές φορές έτσι έρχονται τα πράγματα. Μακάρι, να μπορούσαν να σταματήσουν να ασχολούνται με αυτή τη σαπουνόπερα. Δεν υπάρχει κάποια ιστορία από πίσω». Η ηθοποιός αποκάλυψε ότι δεν έχει κανένα δισταγμό να ανέβει ξανά τα σκαλιά της εκκλησίας ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει τα σχέδια γάμου της με τον Justin: «Ακόμα κι αν είχαμε ορίσει ημερομηνία δεν θα σας έλεγα», είπε χαρακτηριστικά. Όσο για τον αν σκοπεύει να κάνει παιδιά, για ακόμα μια φορά απάντησε: «Αυτό το θέμα είναι κουραστικό. Με κάνει να αισθάνομαι άβολα ακριβώς επειδή είναι πολύ προσωπικό. Ποιος ξέρει αν θα γίνει; Το θέλουμε και κάνουμε ό,τι μπορούμε».

Η ηθοποιός έκανε για πολλά χρόνια ψυχανάλυση προσπαθώντας να βρει τρόπους να εκφράσει τον θυμό της και τα συναισθήματά της χωρίς να τα κρατάει μέσα της: «Πάντα πίστευα ότι όταν είσαι θυμωμένος δεν πρέπει να λες τίποτα. Ήμουν παθητική, αλλά πλέον ξέρω ότι δεν χρειάζεται να είναι άσπρο ή μαύρο. Δεν χρειάζεται να είσαι υστερικός και να πετάγονται φλέβες από το λαιμό σου ή να είσαι ήρεμος και να στρουθοκαμηλίζεις. Κάποτε απεχθανόμουν τις συγκρούσεις. Ήμουν απόλυτη. Καταλάβαινα τον θυμό αλλά δεν ήξερα πώς να τον εκφράσω». Η Aniston είχε επίσης μανία με τον ‘έλεγχο’: «Ήθελα να τα ελέγχω όλα. Η ζωή μου ήταν τόσο εκτός ελέγχου όσο μεγάλωνα και σήμερα είναι σημαντικό για μένα να υπάρχει έλεγχος» ενώ όπως τονίζει πλέον προσπαθεί να κάνει διαλογισμό αφού εμπνέεται από τον Δαλάι Λάμα, τον οποίο όπως λέει θα ήθελε πολύ να γνωρίσει.

Όταν ήταν 20 ετών, η Jennifer ανακάλυψε ότι έχει δυσλεξία κάτι που επηρέασε πολύ τα μαθητικά της χρόνια: «Μέχρι τότε νόμιζα ότι δεν είμαι έξυπνη, ότι δεν μπορούσα να συγκρατήσω τίποτα. Όταν το ανακάλυψα ένιωσα σαν να έφυγαν όλα τα παιδικά μου τραύματα και να εξηγήθηκαν». Η ηθοποιός δεν ήταν καλή μαθήτρια εξαιτίας της δυσλεξίας αλλά ποτέ δεν το είδε σαν κάτι αρνητικό αφού αυτή η κατάσταση την βοήθησε να εξελίξει το χιούμορ της αλλά και το πάθος της για την τέχνη και το θέατρο. Η Aniston, μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη με δύο γονείς ηθοποιούς, οι οποίοι χώρισαν όταν εκείνη ήταν 9 ετών. Η σχέση της με την μητέρα της δεν ήταν καλή: «Είμαστε καλά πλέον αλλά για κάποια χρόνια δεν μιλούσαμε. Εκνευριζόταν συνέχεια και δεν μπορούσα να το ανεχτώ. Όταν εκνευρίζομαι συνήθως συζητάω. Ποτέ δεν ουρλιάζω και δεν γίνομαι υστερική. Ποτέ δεν μου έμαθαν ότι μπορώ να φωνάζω. Μια φορά ύψωσα τη φωνή μου στην μητέρα μου κι εκείνη με κοίταξε και έσκασε στα γέλια. Γελούσε μαζί μου και ήταν σαν γροθιά στο στομάχι». Όπως εξηγεί η μητέρα της ήταν πολύ επικριτική: «Μου ασκούσε κριτική επειδή ήταν μοντέλο και ήταν πανέμορφη. Εγώ δεν ήμουν ποτέ. Ακόμα και τώρα δεν βλέπω τον εαυτό μου έτσι. Επίσης ποτέ δεν συγχωρούσε, ήταν κακεντρεχής κάτι που έβρισκα πολύ μικροπρεπές».

Η ελληνίδα γιαγιά της ήταν εκείνη που την στήριζε όλα αυτά τα χρόνια: «Μου έλεγε τις καλύτερες ιστορίες και με έκανε να γελάω. Όλη μου η οικογένεια από την Ελλάδα ήταν όμορφη, αστεία, πανέμορφη». Η Jennifer επισκεπτόταν την οικογένειά της στην Αθήνα και στην Κρήτη όταν ήταν μικρή ενώ όταν πέθανε η γιαγιά της, όπως λέει «ήμουν 21 ετών και ήταν η πρώτη φορά που αντιμετώπιζε μια απώλεια. Στεναχωρήθηκα πολύ αλλά όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις κάποια στιγμή έπρεπε να προχωρήσω». Η ηθοποιός ανατράφηκε ως χριστιανή ορθόδοξη όμως όπως λέει δεν είναι αυστηρή στα πιστεύω της: «Μεγάλωσα όμορφα έτσι γιατί ποτέ δεν με πίεσαν και είχα την χαρά να πηγαίνω στην εκκλησία και να έχω αυτή την εμπειρία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή