Εξαγορά της «Ο2» από τον όμιλο Hutchison έναντι 15,4 δισ. δολ.

Εξαγορά της «Ο2» από τον όμιλο Hutchison έναντι 15,4 δισ. δολ.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Όμιλος Hutchison προχωρά στην εξαγορά της βρετανικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας O2, θυγατρικής του κολοσσού Telefonica έναντι τιμήματος 15,4 δισ. δολ., μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Ήδη, ο όμιλος Hutchison έχει στην κατοχή του το δίκτυο Three Mobile στη Μεγάλη Βρετανία. Η O2, η οποία μέχρι σήμερα ανήκει στην ισπανική Telefonica, είναι δεύτερη σε μερίδιο αγοράς στη χώρα. Η συμφωνία «δείχνει ότι ο όμιλος Hutchison επιδιώκει συνεχώς να επεκταθεί στην Ευρώπη», σχολίασε μιλώντας στο Ρόιτερς, ο Άλεξ Ουόνγκ, διευθυντής του ομίλου Ample Finance Group με έδρα το Χόνγκ Κόνγκ.

Ο γάμος της Three Mobile και της O2 στη Μεγάλη Βρετανία αποτελεί το τελευταίο βήμα για την ενοποίηση των τηλεπικοινωνιών στη χώρα. Η αγορά χωρίζεται ανάμεσα σε φορείς τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και τέσσερα δίκτυα. Προτού ολοκληρωθεί, η συμφωνία αναμένεται να περάσει από αυστηρό έλεγχο από την Αρχή Ανταγωνισμού της Βρετανίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές είχαν δώσει το «πράσινο φως» όταν ο αριθμός των φορέων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών μειώθηκε από τέσσερις σε τρεις, σε χώρες όπως η Αυστρία και η Ιρλανδία, λόγω συγχωνεύσεων ή εξαγορών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή