Βραβεύτηκαν 60 ελληνικές επιχειρήσεις «Εθνικοί Πρωταθλητές»

Βραβεύτηκαν 60 ελληνικές επιχειρήσεις «Εθνικοί Πρωταθλητές»

4' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εξήντα ελληνικές εταιρείες που διακρίθηκαν ως «Εθνικοί Πρωταθλητές» -National Champions- στα φετινά European Business Awards 2014-15 sponsored by RSM, στέλνουν παντού και το μήνυμα της αισιοδοξίας ότι, παρά τους δύσκολους καιρούς που διανύει η χώρα μας, οι ελληνικές επιχειρήσεις ανεβαίνουν επάξια στην πλατφόρμα του συναγωνισμού, όπως τον ορίζει ο θεσμός των μοναδικών αυτών επιχειρηματικών ευρωπαϊκών βραβείων, με τον συγκεκριμένο παγκοσμίου κύρους διαγωνισμό. Στις 15 Ιανουαρίου 2015 με μια ξεχωριστή εορταστική εκδήλωση της RSM Greece βραβεύθηκαν οι εταιρείες που έχουν επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε κατηγoρίες δραστηριοτήτων -από την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον ώς την εξυπηρέτηση του πελάτη- και με τα οποία καταλαμβάνουν ηγετική θέση στην Ευρώπη.

Η RSM

Τα European Business Awards sponsored by RSM είναι ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός θεσμός και απευθύνεται σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και κλάδου. Αναγνωρίζει και επιβραβεύει τις καλές πρακτικές, την καινοτομία και την υπεροχή των επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και εφέτος διοργανώνεται για όγδοη συνεχή χρονιά, με κύριο χορηγό το Διεθνές Δίκτυο Ανεξαρτήτων Ελεγκτών και Συμβούλων Επιχειρήσεων RSM International. Οι τρεις στόχοι του προγράμματος RSM για την ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα –καλές πρακτικές, καινοτομία, επιβράβευση- εκφράζουν και το σκεπτικό του, ότι «μια επιτυχημένη και ευημερούσα Ευρώπη δημιουργείται από μια καινοτομική, ισχυρή και με όραμα επιχειρηματική κοινότητα».

Η RSM International δραστηριοποιείται σε 110 χώρες. Διαθέτει περισσότερο από 700 γραφεία και 35.000 στελέχη διεθνώς, ενώ το 2014 γιόρτασε τα 60 χρόνια ζωής της. Στην Ελλάδα από το 1991 η RSM Greece είναι ένας από τους παλαιότερους συνεργάτες του Δικτύου (www.rsmi.gr) και διαθέτει γραφεία στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Λευκωσία της Κύπρου και στα Τίρανα της Αλβανίας.

Οι 60 National Champions που βραβεύτηκαν επίσημα στην εκδήλωση ανά κατηγορία είναι:

Περιβαλλοντική και εταιρική αειφορία

ΑΒ Βασιλόπουλος, Αρατος Τεχνολογίες, Biogreco, Costa Navarino, Kafsis Bio-Industries, Μύλοι ΛούληThe UKTI Award for Innovation

Στρατηγική της χρονιάς

Aqurance, Beetroot, Coffee Island, Icap Group, Pharmathen

Επιχείρηση της χρονιάς με κύκλο εργασιών 0 – 25 εκατ. ευρώ

Altex, Antipollution, Cavino, Εψα, Feelgood Entertainment, Grant Thornton, Lion Rental (SIXT Greece), Medbest, Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο, Παπουτσάνης, Viva Υπηρεσίες Πληρωμών

Επιχείρηση της χρονιάς με κύκλο εργασιών 26 – 150 εκατ.

Αραμπατζής Μιχαήλ – Ελληνική Ζύμη, Green – Greek Environmental & Energy Network, Μύθος Ζυθοποιία, Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Επικέντρωση στον πελάτη

Agora Fine Greek Foods, Biomedicine, Data Communication, Donuts Duck – D.D. Food Supplies, Dhi Global Medical Group, Focaccino, Gds, Hellas Direct, Kayak, Κουφετοποιία Χατζηγιαννάκη, Ιλυδα, Ing Greece, Retailworld (PUBLIC)

Καινοτομία

Agrino, Comitech, Entranet, Epsilon Net, Evomat, Κλήμης, Nanobionic, Olympia Electronics, Vermantia, Viotros

Εισαγωγές – Εξαγωγές

Bodytalk, Chiquita Hellas, Pelopac, Συστήματα Sunlight

Επιχειρηματίας της χρονιάς

Genesis Pharma, Hellenic Seaplanes, Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων “ΒΙΚΟΣ”, Mikel Coffee Company, Onex, Palaplast, Spetses Mini Marathon

«Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι κάθε χρόνο αυξάνεται όχι μόνο ο αριθμός των ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, αλλά και ο αριθμός των επιχειρήσεων οι οποίες διακρίνονται και περνούν στο επόμενο στάδιο. Εφέτος, είχαμε περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά. Θα θέλαμε να τους συγχαρούμε για την επιτυχία τους και να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία και στη συνέχεια» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του RSM Greece κ. Αθως Στυλιανού κατά την απονομή των βραβείων, τα οποία επέδωσαν επίσης ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας που ήταν και ο επίσημος προσκεκλημένος, ο κ. Αντριαν Τριπ, διευθύνων σύμβουλος των European Business Awards και ο κ. Τζον Κίτμερ, πρέσβης της Βρετανίας στη χώρα μας.

Οι 60 ελληνικές εταιρείες που προκρίθηκαν ως National Champions όπως και -οι συνολικά 709 επιχειρήσεις- από τις άλλες 33 χώρες της Ευρώπης, θα βαθμολογηθούν από τους κριτές μέσα από τις video παρουσιάσεις διάρκειας πέντε λεπτών που έχουν υποβάλει και στις 10 Φεβρουαρίου 2015 θα γίνει η ανακοίνωση των 10 καλύτερων επιχειρήσεων ανά κατηγορία, στις οποίες και θα απονεμηθεί ο τιμητικός τίτλος Ruban d’ Honneur. Από αυτές θα καθορισθούν και οι 10 τελικές νικήτριες, η ανακοίνωση των οποίων θα γίνει κατά την τελετή απονομής το καλοκαίρι του 2015.

Η αξιολόγηση

Κάθε χρόνο η RSM Greece επιλέγει και προσεγγίζει -ύστερα από έρευνα- έναν μικρό αριθμό ελληνικών επιχειρήσεων που εφαρμόζουν καινοτόμες επιχειρηματικές πρακτικές και επιτυγχάνουν σημαντικά αποτελέσματα και τις ενθαρρύνει να συμμετέχουν στον διαγωνισμό – σε κάθε στάδιο του οποίου τις υποστηρίζει αφιλοκερδώς. Η αξιολόγηση των εταιρειών που πήραν μέρος όπως και η επιλογή των National Champions έγινε από την κριτική επιτροπή των European Business Awards την οποία απαρτίζουν διακεκριμένες προσωπικότητες του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου της Ευρώπης. Φέτος, αξιοσημείωτη αύξηση παρουσίασαν οι συμμετοχές στην κατηγορία «Business of the Year Award RSM με κύκλο εργασιών 0 – 25 εκατ. και 150 εκατ.» και «The RSM Entrepreneur of the Year Award». Επίσης οι πρώτοι τρεις κλάδοι με τις περισσότερες συμμετοχές ήταν της Πληροφορικής, ο Κατασκευαστικός και ο κλάδος Τροφίμων και Ποτών.

Οπως είναι γνωστό, η Ελλάδα επελέγη για την πραγματοποίηση του τελικού διαγωνισμού και την τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρηματικότητας 2013-2014, ένα πολύ σημαντικό επιχειρηματικό γεγονός που προέβαλε τη χώρα μας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Την εκδήλωση κάλυψαν περί τις 4.000 Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με ένα παγκόσμιο κοινό 50 εκατ. ατόμων, ενώ η επιλογή της χώρας μας υπογράμμισε και την εντυπωσιακή συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στις οποίες απονεμήθηκαν διακρίσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή