Όταν η Julianne Moore χαστούκισε την Madonna

Όταν η Julianne Moore χαστούκισε την Madonna

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Julianne Moore πρωταγωνιστεί στην ταινία ‘Still Alice’ υποδυόμενη μια γυναίκα που πάσχει από Alzheimer, ένα ρόλο που της χάρισε το Golden Globe στην κατηγορία Α’ Γυναικείου ρόλου και μια υποψηφιότητα για τα βραβεία Oscar. Η 54χρονη ηθοποιός είναι ίσως η καλύτερη απάντηση σε όσους κατηγορούν το Hollywood για την προτίμησή του σε νεαρές ηθοποιούς για πρωταγωνιστικούς ρόλους και τους σεναριογράφους για αδιαφορία απέναντι σε ενδιαφέροντες κινηματογραφικούς γυναικείους χαρακτήρες. Οι κριτικοί επικρότησαν τόσο την ερμηνεία της Moore όσο και την ταινία στην οποία πρωταγωνιστούν επίσης η Kristen Stewart, o Alec Baldwin και η Kate Bosworth. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στην αμερικάνικη εκπομπή ‘Watch What Happens Live’, η Moore μίλησε για τις πιο ενδιαφέρουσες σκηνές στην κινηματογραφική της πορεία, για το χαστούκι που έριξε στην Madonna, για την αγωνία που νιώθει σε κάθε τελετή απονομής αλλά και την αγαπημένη της ρουτίνα ομορφιάς.

Η ηθοποιός που όπως δήλωσε στον ευχαριστήριο λόγο της αισθάνεται ευτυχισμένη γιατί δεν της λείπει ούτε η επαγγελματική επιτυχία ούτε η αγάπη, μετέφερε στη μεγάλη οθόνη την ενδιαφέρουσα ιστορία μιας μεσήλικης γυναίκας διαψεύδοντας όσους πίστευαν ότι κανείς δεν θα θέλει να παρακολουθήσει μια τέτοια ταινία. Σε όλη την πορεία της καριέρας της, βέβαια, η Julianne έχει υποδυθεί αρκετούς ενδιαφέροντες ρόλους, μερικούς από τους οποίους ξεχώρισε ως πιο αγαπημένους της. Όπως είπε ο ρόλος που την έκανε να αισθανθεί πιο άβολα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ήταν αυτός στην ταινία ‘Body of Evidence’ το 1993 όπου πρωταγωνιστούσε μαζί με την Madonna. Σύμφωνα με το σενάριο έπρεπε να χαστουκίσει την τραγουδίστρια και όπως είπε: «ήμουν πολύ αγχωμένη. Δεν την ακούμπησα, ήταν ένα ψεύτικο χαστούκι. Αλλά εκείνη δεν μου μιλούσε (κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων) γιατί χρησιμοποιούσε αυτή τη μέθοδο στην υποκριτική, κάτι που με έκανε να αισθανθώ άβολα και φοβισμένη. Δεν ήθελα να την πονέσω». Στην ταινία η Madonna υποδυόταν την ερωμένη και η Moore την σύζυγο και όπως είπε η ίδια «έπρεπε να υποδυθούμε ότι ήμασταν εχθροί. Ήταν πολύ καλή μαζί μου αλλά στα γυρίσματα την φοβόμουν πολύ». 

Όσο για την αγαπημένη της ερωτική σκηνή αναφέρει την ταινία ‘The Kids Are All Right’ του 2010 όπου υποδυόταν μια γυναίκα σε ομοφυλοφιλική σχέση, με συμπρωταγωνίστριά της την Annette Bening. O ηθοποιός Dominic West ήταν εκείνος, όμως, που της έδωσε το πιο όμορφο κινηματογραφικό φιλί, όπως λέει, στο ψυχολογικό θρίλερ του 2004 ‘The Forgotten’.  Η Julian Moore που έχει προταθεί για Oscar συνολικά πέντε φορές παραδέχτηκε ότι παρά την εμπειρία της σε τέτοιες εκδηλώσεις, ακόμα αισθάνεται άγχος όταν είναι υποψήφια ενώ δηλώνει και προληπτική: «Είμαι πολύ προληπτική και ποτέ δεν αισθάνομαι ότι θα γίνει κάτι», λέει η ηθοποιός και τονίζει ότι «Στα Golden Globes ένιωθα πολύ χαλαρή όλο το βράδυ αφού κάθεσαι εκεί για 3 ώρες. Αλλά όταν φτάνουν στην δική σου υποψηφιότητα είσαι τρομοκρατημένος». Μάλιστα όπως δήλωσε η ηθοποιός ποτέ δεν προετοιμάζει τους ευχαριστήριους λόγους της για τις τελετές απονομής.

Η Julianne Moore είναι από εκείνες τις σταρ που δεν διστάζει να ‘τσαλακώσει’ τη δημόσια εικόνα της και να παρουσιάσει με ειλικρίνεια τον πραγματικό της εαυτό είτε όταν φωτογραφίζεται χωρίς μακιγιάζ είτε όταν δίνει συνεντεύξεις. Η ηθοποιός εξάλλου στα 54 της χρόνια είναι μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση που δεν έχει μανία με την εξωτερική της εμφάνιση. Όπως είπε, μάλιστα, η ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθεί είναι «ένα αντηλιακό ή ό,τι βρω στο φαρμακείο. Χρησιμοποιώ ένα έλαιο για το πρόσωπο αλλά δεν έχει σημασία ποιο θα είναι. Πρώτα βάζω αυτό και μετά  το αντηλιακό, ποτέ δεν βγαίνω στον ήλιο έτσι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή