Ο τελευταίος λόγος των αρθρογράφων…

Ο τελευταίος λόγος των αρθρογράφων…

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τούτες τις ώρες οι αρθρογράφοι της «Κ» νιώθουμε σαν αποφορτισμένες μπαταρίες. Επί τρεις μήνες γράφουμε για τις πολιτικές εξελίξεις, που εν πολλοίς ήταν προδιαγεγραμμένες μετά την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιήσει την προεδρική εκλογή ως μοχλό ανατροπής της δικομματικής κυβέρνησης. Απευθυνόμασταν στους αναγνώστες ο καθένας με τις θέσεις του, τα επιχειρήματά του και τις αντιλήψεις του για τα μελλούμενα. Πάντοτε, όμως, με την ευθύνη, την ψυχραιμία και την όποια πειστικότητα διαθέταμε, ως αδέσμευτοι από κόμματα και προκαταλήψεις αρθρογράφοι. Πάντα στο πλαίσιο των πάγιων αρχών που πρεσβεύει και υποστηρίζει η «Κ». Oπως η ευρωπαϊκή υπόσταση της χώρας, η ελεύθερη οικονομία κ.λπ. (Στο σημείο αυτό, προσωπικά κρίνω σκόπιμο να εξαιρέσω από την ομάδα αυτή τον Νίκο Ξυδάκη. Eθεσε υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Απέτυχε και επανήλθε, ως «αρθρογράφος», εκμεταλλευόμενος, προφανώς, τη μεγαθυμία της «Κ» να προστατεύει τους παλιούς της συνεργάτες από την ανεργία. Δεν άλλαξε καν την πολιτική του θεματολογία και συνέχισε μέχρι πρότινος να «αρθρογραφεί». Eφθασε, μάλιστα, προ ημερών, να δηλώσει πως δεν αποκλείει και τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας, στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κρίνει τούτο «αναγκαίο» για την εφαρμογή του προγράμματός του. Εγκατέλειψε την «αρθρογραφία» όταν προφανώς έκρινε πως, εκτός της προσφοράς του προς το κόμμα, όφειλε να δραστηριοποιηθεί και για την εκλογή του ως βουλευτού στις αυριανές εκλογές· πάλι ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.)

Τέλος πάντων. Από χθες το βράδυ ο αρθρογραφικός μας ρόλος έληξε. Φυσικά δεν έχουμε την ψευδαίσθηση ότι «αλλάξαμε τα δεδομένα», ότι διαμορφώσαμε το αυριανό αποτέλεσμα. Αλλοι παράγοντες έχουν τέτοιες δυνατότητες. Ομως, νιώθουμε πως κάναμε το δημοσιογραφικό μας καθήκον. Πρώτον, ως προς τη σημασία και τη βαρύτητα της αυριανής ψήφου. Δεύτερον, την ατομική και τη συλλογική μας ευθύνη, για το αποτέλεσμα. Και, τρίτον, για τις συνέπειες που πιθανώς να προκύψουν από μεθαύριο, για τη χώρα και όλους εμάς, από την αυριανή μας επιλογή. Ουδείς δικαιούται να επικαλεσθεί άγνοια, αφέλεια ή παραπλάνηση. Η Ν. Δ. κατέστησε σαφέστατο ότι αν επανεκλεγεί, θα εξακολουθήσει την πολιτική της για τον τερματισμό των Μνημονίων. Οσοι διαφωνούν με την πολιτική αυτή δεν έχουν παρά να την καταψηφίσουν. Οσοι πάλι εμπιστεύονται τα θολά σχέδια και τις διφορούμενες προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν παρά να τον υπερψηφίσουν.

Οσο για μας τους αρθρογράφους, από τη Δευτέρα το πρωί επαναφορτίζουμε τις μπαταρίες μας. Κατά πάσα πιθανότητα, από μεθαύριο έχουμε πολλά να γράψουμε για τις επερχόμενες εξελίξεις. Να επικαλεσθούμε το κύρος και την αξιοπιστία μας στους αναγνώστες, επί τη βάσει των όσων είχαμε επισημάνει, υπηρετώντας τις αρχές της «Κ» και τα προσωπικά μας πιστεύω. Φίλες και φίλοι, πιστέψτε με ότι το τελευταίο αυτό κάθε άλλο παρά θα το θεωρήσουμε δικαίωση «ως μάντεις κακών». Πιστεύουμε ότι, από τα μέχρι τώρα γραπτά μας, απλώς αντλούμε το δικαίωμα να συνεχίσουμε τον αγώνα από τις ίδιες επάλξεις και με τους ίδιους στόχους. Με γεμάτες, από αύριο το βράδυ, μπαταρίες και ανανεωμένες τις δυνάμεις μας, οι οποίες δεν αποβλέπουν παρά στο καλό του τόπου και την προκοπή μας ως λαού.

Η «Κ» σέβεται τις απόψεις των αρθρογράφων της και όταν διαφωνεί με αυτές, και πιστεύει ότι πρέπει να παρουσιάζει και να φιλοξενεί θέσεις απ’ όλο το πολιτικό φάσμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή