Σήμα συνεργασίας από Καμμένο σε Τσίπρα

Σήμα συνεργασίας από Καμμένο σε Τσίπρα

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος περιμένουν οι ΑΝΕΛ για να δουν αν θα ξεκινήσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών για τον σχηματισμό κυβέρνησης, στην οποία διεκδικούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Π. Καμμένος, επικοινώνησε χθες με τον κ. Αλ. Τσίπρα και επανέλαβε την προσφορά του για συνεργασία: «Τον συνεχάρην για τη νίκη και του είπα ότι οι ΑΝΕΛ, όπως από την πρώτη στιγμή είπαμε, θα ενισχύσουμε την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στον τόπο μας, με τις αρχές που δημόσια έχουμε καταθέσει», είπε ο κ. Καμμένος. Σύμφωνα με τους ΑΝΕΛ, την επικοινωνία αυτή ακολούθησε μια νέα επικοινωνία, στην οποία οι δύο αρχηγοί συμφώνησαν να συναντηθούν σήμερα. Η συνάντηση θα γίνει αφού ο κ. Τσίπρας λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον κ. Παπούλια.

«Κόμμα με σπόνσορα»

Πάντως, αυτό που διεκδικεί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είναι μια συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματός του σ’ ένα σχήμα στο οποίο θα συμμετείχε και το «Ποτάμι», το οποίο απαξίωσε πρόσφατα χαρακτηρίζοντάς το «κόμμα με σπόνσορα».

Οι συνεργάτες του κ. Καμμένου εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει αυτοδυναμία, αλλά ακόμα και αν έχει, αυτή θα είναι τόσο οριακή, ώστε ο κ. Τσίπρας θα είναι υποχρεωμένος να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας, για να μην εξαρτάται από «απρόβλεπτα» μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Νέα πραγματικότητα»

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος επανέλαβε την πρόσκληση για συνεργασία και στη δημόσια δήλωσή του, λέγοντας ότι στη χώρα έχει διαμορφωθεί μια «νέα κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα» και ότι το κόμμα του θα βοηθήσει ώστε «να σταθεροποιηθεί αυτή η νέα πραγματικότητα, για το καλό της πατρίδας, του έθνους και του ελληνικού λαού». Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατέστησε σαφές και σε ποια κατεύθυνση φαντάζεται αυτή τη συνεργασία, λέγοντας ότι «ήρθε η ώρα να οδηγηθεί η πατρίδα μας στον δρόμο της προκοπής, της παραγωγής, της αξιοπρέπειας και της προόδου για να μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε όσα κατέστρεψαν τα μνημόνια και να ξεφύγει η Ελλάδα από τα δεσμά της υποτέλειας».

Ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εκλογική επίδοση του κόμματός του και δεν παρέλειψε να ειρωνευτεί τους δημοσκόπους, που προέβλεπαν ότι θα μείνει εκτός Βουλής. «Αφιερώνω αυτή τη νίκη και στους δημοσκόπους, οι οποίοι μέχρι και σήμερα το πρωί μας χτυπούσαν αλύπητα».

Στελέχη των ΑΝΕΛ αξιολογούν την εκλογική επίδοση του κόμματος ως αξιοσημείωτη, με δεδομένο ότι η εκλογική βάση της Ν.Δ. έδειξε υψηλή συσπείρωση σε σχέση με τις εκλογές του 2012 και ότι το κόμμα τους είχε πληγεί από σημαντικές απώλειες στελεχών και αποχωρήσεις συμμάχων, όπως ο κ. Γ. Δημαράς. Θεωρούν, δε, ότι απέδωσε η προεκλογική τους εκστρατεία, η οποία στόχευε στο να αναδειχτεί το κόμμα τους δυνάμει σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή