Πολιτικά ενεργός παραμένει ο κ. Φ. Κουβέλης

Πολιτικά ενεργός παραμένει ο κ. Φ. Κουβέλης

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιλογή του να παραμείνει πολιτικά ενεργός και να προσπαθήσει να συμβάλει «στη νέα προοδευτική κατεύθυνση της χώρας» που επέλεξαν οι πολίτες, εξέφρασε χθες ο κ. Φ. Κουβέλης παρά το δυσμενές αποτέλεσμα για το κόμμα του. Αυτό άλλωστε φέρεται να εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και προσωπικά στον Αλ. Τσίπρα μαζί με τα συγχαρητήριά του σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα θερμό και φιλικό κλίμα, όπως την περιέγραφαν συνεργάτες του.

«Ο λαός αποφάσισε να γυρίσει σελίδα. Χαιρετίζουμε τη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων και την πολιτική αλλαγή, για την πραγματοποίηση της οποίας συμβάλαμε με τη στάση μας», τόνισε ο κ. Κουβέλης, καυτηριάζοντας εξαρχής το εκλογικό αποτέλεσμα της Χρυσής Αυγής, το οποίο χαρακτήρισε «αρνητικό για τη Δημοκρατία μας».

«Η συμπαράταξη “Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά” θα στηρίξει και θα ενισχύσει την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, ώστε αυτή να προχωρήσει υπεύθυνα και αξιόπιστα, διατηρώντας σταθερά τη χώρα στην ευρωπαϊκή της πορεία», πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης. Και απέδωσε το «ιδιαίτερα δυσμενές και δυσάρεστο» αποτέλεσμα στο γεγονός ότι «δεν μπορέσαμε μέσα σ’ αυτήν τη σύντομη προεκλογική περίοδο, με τα ασφυκτικά διλήμματα, να μεταφέρουμε πειστικά το μήνυμά μας στους πολίτες. Μέσα από συντεταγμένες διαδικασίες θα εξετάσουμε την περαιτέρω πορεία μας», δεσμεύθηκε ο κ. Κουβέλης, προαναγγέλλοντας ότι θα επιχειρήσει να διευρύνει τη συνεργασία με τους Πράσινους.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι ο εκ των στενότερων συνεργατών του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Δ. Χατζησωκράτης, χωρίς να κρύβει την πικρία του για το αποτέλεσμα, έλεγε χθες σε συνεντεύξεις του ότι η ανανεωτική αριστερά πρέπει να τ’ αλλάξει όλα μηδέ εξαιρουμένης της ηγεσίας της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή