Σε απομόνωση για λόγους ασφαλείας ο Ξηρός

Σε απομόνωση για λόγους ασφαλείας ο Ξηρός

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνος του σε ειδικό κελί των φυλακών Δομοκού κρατείται από χθες το μεσημέρι ο Χριστόδουλος Ξηρός. Mεταφέρθηκε εκεί για λόγους ασφαλείας με πρωτοβουλία των υπευθύνων της φυλακής και τη συγκατάθεση του ιδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μερικές ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον βαρυποινίτη Βασίλη Βαρελά στο κυλικείο της φυλακής, ο Ξηρός φέρεται να προπηλακίστηκε εκ νέου, χθες το μεσημέρι, από τους συγκρατούμενούς του με συνέπεια να κριθεί αναγκαία η μεταφορά του σε ειδικό χώρο της φυλακής, έξω από τις δύο πτέρυγες τύπου Γ΄. Αρχικά υπήρχε η σκέψη να μεταφερθεί σε χώρο όπου κρατούνται μέλη της 17Ν, ωστόσο αυτό δεν συνέβη καθώς έθεσε «βέτο» ο Βασίλης Τζωρτζάτος.

Σύμφωνα με πηγή μέσα από τη φυλακή, οι κρατούμενοι θεωρούν τον Χριστ. Ξηρό υπαίτιο για τη δημιουργία φυλακών τύπου Γ΄, μετά την απόδρασή του από τον Κορυδαλλό τον Ιανουάριο του 2014.

Σύμφωνα, πάντως, με μια άλλη εκδοχή, αφορμή για την επίθεση που δέχτηκε ο Ξηρός από τον παλιό κασκαντέρ του Τσακ Νόρις ήταν υποτιμητικά σχόλια του Χριστ. Ξηρού για τους ποινικούς στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ιστότοπο zougla.gr. Στη συγκεκριμένη συνέντευξη, ο Ξηρός είχε αρνηθεί τη σχέση του με ποινικούς κρατουμένους μιλώντας για «άτομα τα οποία το μόνο που ξέρουν είναι να κλέβουν γριές για τις δικές τους τσέπες».

Οπως έχει ήδη γίνει γνωστό, ο Χριστ. Ξηρός δέχτηκε το Σάββατο χτύπημα στο πρόσωπο από τον 55χρονο Βασ. Βαρελά που κρατείται, μεταξύ άλλων, ως ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του 35χρονου Φελίμ Μεζάι από την Αλβανία και του μόλις 2,5 χρονών γιου του την 29η Νοεμβρίου 2011 στη Μεσσηνία. Το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της φυλακής έχει καταγράψει τον Βαρελά να χτυπά στο πρόσωπο τον Ξηρό μετά ένα σύντομο διάλογο μερικών δευτερολέπτων. Ο Ξηρός εμφανίζεται να χάνει την ισορροπία του και πέφτοντας να τραυματίζεται στο χείλος. Παρόντες στο συμβάν ήταν κρατούμενοι αντιεξουσιαστές που δεν επενέβησαν. Γιατρός στη φυλακή δεν υπάρχει και τις πρώτες βοήθειες τού παρείχε ο νοσοκόμος.

Στο μεταξύ, αύριο αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή ο 23χρονος Ελληνας και ο 29χρονος Αλβανός που συνελήφθησαν ως συνεργοί του Ξηρού και των έγκλειστων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Ο 23χρονος κατηγορείται ότι κατ’ εντολήν βαρυποινιτών του Κορυδαλλού έκλεψε αυτοκίνητο τύπου βαν, το οποίο θα χρησιμοποιείτο στο σχέδιο απόδρασης των μελών της «Συνωμοσίας» από τη φυλακή. Το εν λόγω αυτοκίνητο είχε βρεθεί την 8η Ιανουαρίου σε ερημική περιοχή του όρους Αιγάλεω. Οπως αναμενόταν, στο εσωτερικό του κλεμμένου αυτοκινήτου βρέθηκαν αποτυπώματα του 23χρονου. Αντίστοιχα, ο 29χρονος Αλβανός που είχε συλληφθεί το 2010 για διακίνηση παράνομων μεταναστών ανέλαβε να συνδράμει το σχέδιο απόδρασης κατ’ εντολήν Αλβανού ισοβίτη που κρατείται για ανθρωποκτονία και ληστείες στη Β. Ελλάδα. Είχε αναλάβει τις μετακινήσεις της 22χρονης καταζητούμενης Αγγελικής Σπυροπούλου, ενώ τη βοηθούσε και στην κατασκευή εκρηκτικών. Χρησιμοποιούσε KIA Sorento που βρέθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργείο στο Περιστέρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή