Στους «8» του Αυστραλιανού Οπεν πέρασε ο Νικ Κύργιος

Στους «8» του Αυστραλιανού Οπεν πέρασε ο Νικ Κύργιος

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία θέση στον προημιτελικό γύρο του Αυστραλιανού Οπεν εξασφάλισε ο Νικ Κύργιος. Αν και ο 19χρονος Ελληνοαυστραλός τενίστας (νούμερο 53 στον κόσμο) βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ από τον Αντρέα Σέπι (Νο 46) που είχε νικήσει στον 4ο γύρο τον Ρότζερ Φέντερερ, μπόρεσε να φθάσει στη νίκη με 3-2 σετ (5-7, 4-6, 6-3, 7-6, 8-6). Ετσι προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στους «8» του πρώτου, κατά χρονολογική σειρά, τουρνουά γκραν σλαμ κάθε έτους. Μάλιστα, έγινε ο πρώτος τενίστας από την Αυστραλία που θα διεκδικήσει την είσοδό του στην τετράδα, μετά τον Λέιτον Χιούιτ το 2005. Ο Κύργιος θα παίξει για δεύτερη φορά στον προημιτελικό γύρο σε γκραν σλαμ, μετά την περυσινή εκπληκτική πορεία του στο Γουίμπλεντον, όπου στον δρόμο προς τους «8» είχε καταφέρει να αποκλείσει τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Επόμενος αντίπαλός του θα είναι ο Σκωτσέζος Αντι Μάρεϊ (Νο 6), ο οποίος με μία εκπληκτική εμφάνιση νίκησε τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Νο 10) με 3-1 σετ (6-4, 6-7, 6-3, 7-5). Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Μάρεϊ παίζει ξανά τένις υψηλότατου επιπέδου, μετά την επέμβαση που έκανε πέρυσι στην πλάτη.

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, ο Ραφαέλ Ναδάλ βρίσκεται στην οκτάδα του Αυστραλιανού Οπεν. Το νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης πέτυχε μία καθαρή νίκη επί του Νοτιοαφρικανού Κέβιν Αντερσον (Νο 14) με 3-0 σετ (7-5, 6-1, 6-4). Αύριο θα αντιμετωπίσει τον Τσέχο Τόμας Μπέρντιχ (Νο 7), ο οποίος ξεπέρασε το εμπόδιο του Αυστραλού Μπέρναρντ Τόμιτς, επίσης με 3-0 σετ (6-2, 7-6, 6-2), με στόχο την είσοδο στον ημιτελικό γύρο.

Στους προημιτελικούς των γυναικών, αναμφίβολα ξεχωρίζει ο αγώνας της Σαράποβα (Νο 2) από τη Ρωσία με την Μπουσάρ (Νο 7) από τον Καναδά. Επίσης, η Ρουμάνα Χάλεπ (Νο 3) θα παίξει με τη Ρωσίδα Μακάροβα (Νο 10).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή