Με έντονη αμφισβήτηση η «νέα εποχή» στην ΕΠΟ

Με έντονη αμφισβήτηση η «νέα εποχή» στην ΕΠΟ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε ευρεία πλειοψηφία ο Γιώργος Γκιρτζίκης εξελέγη την περασμένη Παρασκευή πρόεδρος της ΕΠΟ. Υπέρ της υποψηφιότητάς του ψήφισαν 51 Ενώσεις, ενώ τέσσερις επέλεξαν να ρίξουν λευκό.

Στις δηλώσεις που έκανε μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος μίλησε για «νέα εποχή», ενώ σε ερώτηση σχετικά με την αμφισβήτηση που υπάρχει προς την ΕΠΟ αλλά και ως προς το πρόσωπό του από ΠΑΕ του μεγέθους του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, είπε: «Οι ΠΑΕ πρέπει να προστατεύσουν το άθλημα και να κάνουν τη δουλειά τους, για να προσπαθήσουμε να βγάλουμε το ποδόσφαιρο από την κατηγορία στην οποία έχει περιέλθει. Δεν οδηγεί πουθενά η αμφισβήτηση».

Ο κ. Γκιρτζίκης είναι ο 13ος πρόεδρος στην ιστορία της ΕΠΟ, ενώ εκλέγεται ως μέλος του Δ.Σ. από το 1997. Υπήρξε για πολλά χρόνια ταμίας της ομοσπονδίας, ενώ τους τελευταίους μήνες είχε μια σύντομη θητεία στην προεδρία της ΚΕΔ.

Εχει διατελέσει πρόεδρος της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη αλλά και της ΕΠΣ Ξάνθης. Τα τέσσερα λευκά ανήκουν στις ΕΠΣ Μακεδονίας, Κοζάνης, Κυκλάδων και Σάμου, ενώ οι υπόλοιποι της «αντιπολίτευσης» ψήφισαν τον νέο πρόεδρο.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου, Ν. Βακάλης, δήλωσε ότι η λευκή ψήφος είναι «άρνηση ως προς το τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα», ενώ ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων, Γ. Σιγάλας, σε επιστολή προς τις Ενώσεις τόνισε ότι «η απόφαση να είναι ο κ. Γκιρτζίκης υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ δεν ήταν δική του, αλλά των ίδιων κέντρων που είχαν επιλέξει και τον προηγούμενο πρόεδρο Γ. Σαρρή, με βασικό κριτήριο όχι τις ικανότητές τους αλλά το ότι είναι συνεργάσιμοι και αναλώσιμοι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή