Πέφτει η αυλαία με επικίνδυνες αποστολές των «αιωνίων»

Πέφτει η αυλαία με επικίνδυνες αποστολές των «αιωνίων»

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H σημερινή δοκιμασία του πρωτοπόρου Ολυμπιακού στην Πάτρα με τον Απόλλωνα (18.00) και του δεύτερου στη βαθμολογία Παναθηναϊκού στην Κηφισιά, με την ομώνυμη ομάδα (19.30), ολοκληρώνει το πρόγραμμα της πρεμιέρας του δεύτερου γύρου στο πρωτάθλημα μπάσκετ. Οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν ακάθεκτοι να πιστοποιούν τη σταθερότητα των καλών εμφανίσεων που συνοδεύονται από θετικά αποτελέσματα, όπως συνέβη και στην πρόσφατη αναμέτρησή τους με τη Λαμποράλ Κούτσα, φτάνοντας στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους για τη φάση των «16» της Ευρωλίγκας, με ανατροπή του σκορ και αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο.

Στην Πάτρα, θα απουσιάσει και πάλι ο Λαφαγιέτ, αν και ο Ολυμπιακός αποδεικνύει ότι μπορεί να «απορροφήσει» τα κενά στη 12άδα του, λόγω και της αξιοπρόσεκτης φόρμας που διανύει ο αρχηγός του, Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος σημείωσε 27 πόντους και είχε 7 ασίστ κόντρα στη Λαμποράλ.

Ο Παναθηναϊκός, προερχόμενος από την ήττα στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ, έχει μηδαμινά περιθώρια βαθμολογικών απωλειών στο πρωτάθλημα, έχοντας μέχρι τώρα δύο ήττες. Στην Κηφισιά, όπου έχει ηττηθεί ο Ολυμπιακός, οι «πράσινοι» καλούνται να ξεπεράσουν τα προβλήματα των απουσιών τους, καθώς στο ιατρικό δελτίο εξακολουθούν να είναι οι Μαυροκεφαλίδης, Μποχωρίδης, ενώ υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να τεθεί στη διάθεση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ο Παππάς και λιγότερες ο Γιάνκοβιτς. Αμφότεροι οι «αιώνιοι» αντίπαλοι θα συνεχίσουν τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους, με τον μεν Ολυμπιακό να ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη για το δύσκολο παιχνίδι με την Εφές, την Πέμπτη, και τον δε Παναθηναϊκό να υποδέχεται την Γκαλατάσαραϊ, την Παρασκευή.

«Ρίζες» στην τρίτη θέση της βαθμολογίας βγάζει ο ΠΑΟΚ, με τη νίκη του στο Ρέθυμνο (71-79), που ήταν η πέμπτη μακριά από την Πυλαία, στην οποία παραμένει αήττητος. Οι Θεσσαλονικείς αναχωρούν σήμερα για τη Ρωσία για τον αυριανό δύσκολο αγώνα τους με τη Χίμκι, από την οποία ηττήθηκαν την προηγούμενη τρίτη αγωνιστική της φάσης των «32» του Γιούροκαπ. Την ερχόμενη Κυριακή, ύστερα από την πρόσφατη απόφαση του ΕΣΑΚΕ, θα διεξαχθεί με καθυστέρηση τριών μηνών το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής με τον Αρη στο Αλεξάνδρειο. Ο Αρης που επικράτησε του Πανελευσινιακού (79-61) έχει σαφώς μεγαλύτερο χρόνο προετοιμασίας από τον συμπολίτη του ΠΑΟΚ, και αν τον νικήσει, θα κάνει βήμα σταθερότητας στην τέταρτη θέση. Η ΑΕΚ που θα επιδιώξει την είσοδό της στην πρώτη τετράδα νίκησε τον Κόροιβο (76-67) στο ΟΑΚΑ και πέρασε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, μαζί με το Ρέθυμνο και τον Κολοσσό, ο οποίος «βύθισε» ακόμα περισσότερο τον Πανιώνιο, που έμεινε μόνος του στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Οι Ροδίτες νίκησαν μ’ ευκολία (70-56) τους «κυανέρυθρους», που γνώρισαν τρεις συνεχόμενες ήττες, μετά την εκτός έδρας νίκη τους κόντρα στον Πανελευσινιακό. Αντίθετα, ο Κολοσσός κατοχυρώνει θέση στην πρώτη οκτάδα, ενώ βήμα παραμονής έκαναν τα Τρίκαλα με την εντός έδρας νίκη τους (80-76) κόντρα στον ΚΑΟΔ, που βρίσκεται μαζί με τον Κόροιβο και τον Πανελευσινιακό στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή