Νέα έντυπη και ηλεκτρονική εφημερίδα από την ΑΣΟΕΕ

Νέα έντυπη και ηλεκτρονική εφημερίδα από την ΑΣΟΕΕ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΟΠΑ NEWS» ονομάζεται η νέα, δωρεάν, 16σέλιδη μηνιαία εφημερίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, της πρώην ΑΣΟΕΕ, που κυκλοφόρησε τις προηγούμενες ημέρες στο ίδρυμα αλλά και ηλεκτρονικά, και ήλθε να προστεθεί σε μια σειρά εφημερίδων που εκδίδουν τα ΑΕΙ (π.χ. ΕΚΠΑ). Με κεντρικό τίτλο «Δεν το βάζουμε κάτω» και υπότιτλο «Εμπνευσμένοι από την ιστορία μας προχωράμε μπροστά» η συντακτική ομάδα προβάλλει στο πρώτο θέμα των «ΟΠΑ NEWS» τις διακρίσεις που πήραν από διεθνείς οργανισμούς τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του ιδρύματος. Στην ίδια θεματική παρουσιάζονται και τα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, τα οποία δείχνουν ότι ανεκόπη η μείωση του αριθμού ελληνικών επιστημονικών δημοσιεύσεων τη διετία 2009-10, και τη διετία 2011-12 αυξήθηκαν οι αναφορές που κάνουν ξένοι επιστήμονες σε ερευνητικές εργασίες Ελλήνων επιστημόνων.

Οι δύο αυτές ειδήσεις είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές και άρα δικαιολογούνται για πρώτο θέμα του πρώτου τεύχους μιας μηνιαίας εφημερίδας ενός ΑΕΙ, έστω κι αν έχουν δημοσιευθεί στον ημερήσιο Τύπο. Στην εφημερίδα ξεχωρίζει, επίσης, το ρεπορτάζ για το νέο κτίριο του ΟΠΑ, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση έως τον επόμενο Αύγουστο. Το κτίριο βρίσκεται επί των οδών Τρώων 2, Κιμώλου και Σπετσών στην Κυψέλη και θα αναζωογονήσει τη γύρω περιοχή. Παράλληλα, στο τεύχος φιλοξενείται ρεπορτάζ για μία ταινία μικρού μήκους με θέμα τον εθισμό στον τζόγο και τις παρενέργειές του. Η ταινία έγινε από φοιτητές του ΟΠΑ στο πλαίσιο του μαθήματος Οργανωσιακή Ψυχολογία και στοχεύει να κινητοποιήσει νεαρά άτομα να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο από εθισμό στον τζόγο.

Ως προς την αρθρογραφία στο πρώτο τεύχος των «ΟΠΑ NEWS» ξεχωρίζει η ανάλυση του αντιπρύτανη ακαδημαϊκών υποθέσεων και προσωπικού Εμμανουήλ Γιακουμάκη για τα άδεια από φοιτητές αμφιθέατρα. «Οι συνθήκες αλλάζουν και απαιτείται άμεση αντίληψη των νέων όρων» αναφέρει ο κ. Γιακουμάκης, και το σχόλιό του μαζί με τα ρεπορτάζ συμβάλλουν ώστε το πρώτο τεύχος των «ΟΠΑ NEWS» να βρει την απαραίτητη ισορροπία ανάμεσα στην ειδησεογραφία και την προβολή του ιδρύματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή