Πρόσκληση από Φρ. Ολάντ σε Τσίπρα

Πρόσκληση από Φρ. Ολάντ σε Τσίπρα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ο πρώτος με επιστολή και ο δεύτερος τηλεφωνικά, συνεχάρησαν χθες τον Αλ. Τσίπρα για την εκλογική νίκη. Ο κ. Ολάντ προσκάλεσε τον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί το Παρίσι, ενώ του επισήμανε ότι μπορεί να λογαριάζει τη Γαλλία ως μια σύμμαχο χώρα. Την επιστολή του κ. Πούτιν επέδωσε στον πρωθυπουργό ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόφ. Ο κ. Πούτιν εκφράζει στην επιστολή του την πεποίθηση ότι «Ρωσία και Ελλάδα θα συνεχίζουν να ενισχύουν την παραδοσιακά εποικοδομητική συνεργασία σε όλους τους τομείς».

Συγχαρητήρια επιστολή απηύθυνε στον κ. Τσίπρα και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος επικοινώνησε και τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό και του επισήμανε ότι μπορεί να τον υπολογίζει ως έναν φίλο της Ελλάδας, ενώ εξέφρασε την ελπίδα και τη βεβαιότητα για πολύ καλή μεταξύ τους συνεργασία, καθώς και την επιθυμία να συναντηθούν το συντομότερο και, σε κάθε περίπτωση, πριν από την επόμενη Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Κύπριο πρόεδρο, Ν. Αναστασιάδη, και συζητήθηκε η προσεχής επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κύπρο, ενώ πρόσκληση να επισκεφθεί την Αγκυρα δέχθηκε από τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή