Πορτογαλία: Ο Κοέλιου καλεί την Ελλάδα «να σεβαστεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες»

Πορτογαλία: Ο Κοέλιου καλεί την Ελλάδα «να σεβαστεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσους Κοέλιου υπογράμμισε σήμερα ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θα πρέπει "να σεβαστεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες", κατά το παράδειγμα της Λισαβόνας που έχει ήδη "ξεπεράσει" την δοκιμασία την οποία υφίσταται και η Ελλάδα.

"Ελπίζω ότι η κυβέρνηση που θα αναλάβει καθήκοντα στην Αθήνα θα μπορέσει να συμβιβάσει τις ανάγκες της για ανάπτυξη με την αναγκαιότητα του σεβασμού στους ευρωπαϊκούς κανόνες", τόνισε στους δημοσιογράφους ο Πάσους Κοέλιου.

Η Πορτογαλία "ξεπέρασε τη φάση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα", συνέχισε ο πρωθυπουργός. "Καταφέραμε να περιορίσουμε το έλλειμμά μας εντός των αποδεκτών ορίων και φέτος θα πετύχουμε τον στόχο του ελλείμματος κάτω του 3%" του ΑΕΠ, διαβεβαίωσε.

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός είπε ότι ελπίζει να παραμείνει η Ελλάδα μέλος της ευρωζώνης, συμπληρώνοντας ότι δεν μπορεί να διανοηθεί "ότι μια χώρα δεν θέλει να τηρήσει τις υποσχέσεις της, να μην πληρώσει τα χρέη της".

Το 2011 η Πορτογαλία εντάχθηκε σε πρόγραμμα διάσωσης ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ που της χορηγήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε αντάλλαγμα για την εφαρμογή ενός σκληρού προγράμματος λιτότητας. Πέρσι την Μάιο η Λισαβόνα βγήκε από την επιτήρηση των πιστωτών της, χωρίς να ζητήσει μια προληπτική γραμμή πίστωσης, ακολουθώντας τα βήματα της Ιρλανδίας.

"Οι ευρωπαϊκές χώρες που έχουν σοβαρή δημοσιονομική αστάθεια θα πρέπει να φροντίσουν την κατάσταση αυτή, όπως συνέβη με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία", επέμεινε ο Πάσους Κοέλιου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή