Μέρκελ: Αναλαμβάνετε σε μια δύσκολη εποχή

Μέρκελ: Αναλαμβάνετε σε μια δύσκολη εποχή

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη «δύσκολη εποχή» στην οποία αναλαμβάνει καθήκοντα ο νέος πρωθυπουργός επισημαίνει η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, σε συγχαρητήριο τηλεγράφημα που του απηύθυνε χθες, επισημαίνοντάς του, παράλληλα, ότι έχει να αντιμετωπίσει «μεγάλες ευθύνες». Στο κατώφλι της δύσκολης και απαιτητικής διαπραγμάτευσης με εταίρους και δανειστές, στην οποία η Γερμανία θα διαδραματίσει, αναπόφευκτα, κομβικό ρόλο, η κ. Μέρκελ εξέφρασε την ελπίδα «η συνεργασία μας να σταθεροποιήσει και να εμβαθύνει περαιτέρω την παραδοσιακά καλή και βαθιά φιλία μεταξύ των λαών μας», ενώ ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία στον κ. Τσίπρα. Τα πρώτα δείγματα των προθέσεών της η νέα κυβέρνηση θα αποτυπώσει στη διάρκεια των επισκέψεων στην Αθήνα, αύριο και μεθαύριο, των κ. Μάρτιν Σουλτς και Γερούν Ντάισελμπλουμ, αντίστοιχα.

Ο πρωθυπουργός δέχθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, και μάλιστα ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διεργασίες για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, τον πρέσβη της Κίνας στην Αθήνα, Ζοu Xiaoli, ο οποίος του επέδωσε επιστολή του πρωθυπουργού της Κίνας, Li Keqiang. Στην επιστολή, τις ευχές και τα συγχαρητήρια για την ανάληψη των νέων καθηκόντων από τον κ. Τσίπρα, συνοδεύει αναφορά στη σημασία που αποδίδει η Κίνα στις σχέσεις της με τη χώρα μας και στην προοπτική ενίσχυσής τους.

Συγχαρητήρια τηλεφωνήματα δέχθηκε χθες ο πρωθυπουργός από τον πρωθυπουργό του Καζαχστάν Καρίμ Μασίμοφ, από τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ και από τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή