«Βίοι παράλληλοι»: συγγραφείς-καλλιτέχνες, μια έκθεση «πολυθέαμα»

«Βίοι παράλληλοι»: συγγραφείς-καλλιτέχνες, μια έκθεση «πολυθέαμα»

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι συγγραφείς ακολουθούνται από τον μύθο των ανθρώπων που είναι σκυμμένοι μόνο πάνω από τα χαρτιά τους ή την οθόνη του υπολογιστή τους, που είναι μοναχικοί, καμιά φορά και μονήρεις. Αυτός, βέβαια, είναι μάλλον παλαιότερος μύθος, γιατί σήμερα οι συγγραφείς κινούνται ενεργά στην κοινωνία, παρεμβαίνουν στις διαδικασίες της, ενίοτε μετέχουν και στην πολιτική.

Πάντως και παλαιότερα υπήρχαν οι εξαιρέσεις, εξαιρέσεις που αφορούσαν όμως πάλι τον χώρο της τέχνης. Ετσι, η Εταιρεία Συγγραφέων (που ομολογουμένως υπό την προεδρία του Δημήτρη Καλοκύρη παίζει ενεργό πολιτιστικό ρόλο) αποφάσισε να κάνει μια έκθεση με συγγραφείς που έχουν θητεύσει (συχνά με την ίδια επιτυχία) και σε άλλους τομείς της τέχνης.

Ετσι, από τις 4 Φεβρουαρίου διοργανώνεται στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, στο Πάρκο Ελευθερίας, μια έκθεση διαφορετική και ενδιαφέρουσα, με τίτλο «Βίοι παράλληλοι». Μια έκθεση «πολυθέαμα», όπως χαρακτηρίζεται από τους διοργανωτές, που θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις λόγου, μουσική, προβολές, αλλά και τα έργα πενήντα «διφυών» δημιουργών, μελών της Εταιρείας Συγγραφέων.

Θα εκτεθούν έργα ζωγραφικής και κολάζ των ποιητών Μανόλη Αναγνωστάκη, Νίκου Εγγονόπουλου, Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργη Παυλόπουλου, Νίκου Καρούζου – από τους παλαιότερους και εμβληματικούς.

Από τα μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων θα εκτεθούν έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, σχεδίου, κολάζ, κατασκευών, γλυπτικής ή video των: Ν. Βαλαωρίτη, Σπ. Βρεττού, Π. Θεοδωρίδη, Αλ. Ισαρη, Δημ. Καλοκύρη, Βασ. Κουγέα, Π. Κουτρουμπούση, Ευτ.-Αλ. Λουκίδου, Πρ. Μάρκογλου, Μαρ. Μέλμπεργκ, Μ. Μέσκου, Ηρώς Νικοπούλου, Παυλ. Παμπούδη, Δημ. Πετσετίδη, Γ. Ρωμανού, Γ. Σκαμπαρδώνη, Γ. Στεφανάκι, Στρ. Χαβιαρά, Αρ. Χιόνη, Ν. Χουλιαρά, Α. Κ. Χριστοδούλου.

Τις φωτογραφίες τους θα εκθέσουν οι: Θαν. Βαλτινός, Γ. Γώτης, Ν. Δήμου, Β. Λοϊζίδης, Αρ. Μαραγκόπουλος, Αμ. Μιχαλοπούλου, Κυρ. Ντελόπουλος, Βασ. Ρούβαλης, Μισέλ Φάις, Χρ. Χρυσόπουλος.

Την προσφορά τους στο θέατρο θα καταθέσουν ο Ανδρέας Αντωνιάδης και η Δέσποινα Τομαζάνη. Τη θητεία τους στην 7η τέχνη θα εκθέσουν οι Τάσος Γουδέλης, Ολυμπία Καράγιωργα και Αχιλλέας Κυριακίδης. Με τη μουσική έχουν καταπιαστεί οι συγγραφείς Θωμάς Κοροβίνης, Σάκης Παπαδημητρίου, Γιάννης Πατίλης, ενώ με την οπτική ποίηση έχουν καταπιαστεί οι Μιχαήλ Μήτρας, Ντίνος Σιώτης, Νατάσσα Χατζιδάκι, Τηλέμαχος Χυτήρης.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου, με ελεύθερη είσοδο και θα λειτουργεί από Τρίτη έως Σάββατο από τις 10 το πρωί ώς τις 8 το βράδυ και την Κυριακή από τις 10 το πρωί ώς τις 2 το μεσημέρι.

Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, μια ενδιαφέρουσα έκθεση, που θα μας θυμίσει ή θα μας γνωρίσει και τις άλλες πτυχές των λογοτεχνών, λιγότερο ή περισσότερο γνωστές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή