Πόσες ώρες την ημέρα πρέπει να φοράμε τακούνια

Πόσες ώρες την ημέρα πρέπει να φοράμε τακούνια

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι γνωστό πως όταν φοράμε τακούνια συνέχεια και για πολλές ώρες μπορεί να δημιουργηθούν διάφορα προβλήματα υγείας, όπως η οστεοαρθρίτιδα του γόνατος. Πόσες ώρες επιτρέπεται να τα φοράμε χωρίς να ανησυχούμε για τυχόν φθορά των χόνδρων, των μηνίσκων, των συνδέσμων ή των οστών του γόνατος; Ο ποδίατρος Kelsey Armostrong δήλωσε στο περιοδικό ‘Womens Health’  ότι «τα τακούνια κάνουν κακό στα πόδια σας επειδή τοποθετούν τα πόδια σας σε αφύσικη θέση. Η πίεση που ασκείται στα πόδια μπορεί να δημιουργήσει κάλους αλλά και όπως γνωρίζουμε οστεοαρθρίτιδα του γόνατος». Ο χρόνος που μπορούμε να φοράμε τακούνια εξαρτάται από τον τύπο του παπουτσιού αλλά και τις δραστηριότητές μας.

Χαμηλό τακούνι (μέχρι 3 εκατοστά):  Το χαμηλό τακούνι είναι ιδανικό για τα ψώνια, τη διασκέδαση ή για ορθοστασία αρκεί να μην ξεπεράσετε τις 4 ώρες την ημέρα.

Μεσαίο τακούνι (από 3 έως 8 εκατοστά): Καλό είναι να τα φοράμε σε ένα ραντεβού, σε μια εκδήλωση και ποτέ για παραπάνω από 3 ώρες την ημέρα.

Ψηλό τακούνι (από 8 εκατοστά και πάνω): Καλό είναι να τα αποφεύγουμε αλλά αν χρειαστεί τότε δεν πρέπει να ξεπεράσουμε την μια ώρα την ημέρα, εκτός αν πρόκειται για παπούτσι κλειστό ή πλατφόρμα οπότε μπορούμε να τα φορέσουμε για ελάχιστη ώρα παραπάνω.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή